Plan park Eikenboomgaard.
Plan park Eikenboomgaard.

'We hebben maar één centrum en één theater'

Centrum 890 keer gelezen

OSS | De Osse fractie van D66 heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college van B en W over de Eikenboomgaard. Zo wil de partij onder andere weten of B en W van plan is om in de toekomst de Lievekamp aan de Eikenboomgaard te vestigen.

In de raadsvergadering van 8 november is gesproken over een lopend onderzoek naar de mogelijkheden om de woningen aan de Eikenboomgaard aan te kopen.  In dit korte debat werd een link gelegd met theater De Lievekamp. "Wij hebben in Oss maar één centrum, en één theater De Lievekamp. Daarnaast hebben wij maar één keer de mogelijkheid eventuele vrijkomende grond aan de Eikenboomgaard opnieuw in te richten. Dat vraagt om een transparant en helder politiek proces. Waarin de gemeenteraad, ondernemers en inwoners in betrokken dienen te worden", aldus D66 Oss in een brief. 
D66 Oss wil graag weten of het klopt dat de wethouder van plan is een onderzoek op te zetten naar de aankoop van de woningen aan de Eikenboomgaard en welk concreet plan hier aan ten grondslag ligt.

Park
In september 2018 heeft Centrummanagement Oss plan park Eikenboomgaard aangeboden. In dit plan is een park opgenomen waar onder anderen de weekmarkt en de kermis een plaats  krijgen. D66 Oss wil weten hoe dit plan past in de vastgestelde koers stadshart Oss en of de wethouder van plan is de aanbevelingen op te nemen in de nieuwe koers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant