Op het dak (10.000 m2) van de Daelmans-fabriek in Oss zijn 1.666 zonnepanelen geïnstalleerd.
Op het dak (10.000 m2) van de Daelmans-fabriek in Oss zijn 1.666 zonnepanelen geïnstalleerd.

1.666 zonnepanelen op het dak van Osse productielocatie Daelmans

Zakelijk 768 keer gelezen

OSS | Met de plaatsing van 1.666 zonnepanelen heeft Daelmans haar dak van de locatie Oss tot een duurzame energiecentrale getransformeerd. De hoge rendementspanelen leveren jaarlijks circa 450.000 kWh aan duurzame stroom op.

Twintig procent van het jaarlijkse stroomverbruik wordt voortaan door de Osse productielocatie zelf duurzaam opgewekt. "Het installeren van de zonnepanelen levert jaarlijks 300.000 kilo minder CO2-uitstoot op. Dat is vergelijkbaar met het plaatsen van 15.000 bomen op het dak", aldus Rik Daelmans, mede-directeur van het familiebedrijf. Voor de totstandkoming van het project heeft Daelmans ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met KiesZon.

Gezonde onderneming
Het zonnestroomproject past bij de duurzame doelstellingen van de organisatie. "De Osse locatie is al eerder voorzien van warmte- en koude opslag, waardoor het gebouw duurzaam wordt gekoeld en verwarmd. Het werd echter tijd voor de volgende stap. Als foodproducent willen we onze verantwoording nemen en een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld." Investeringen hoeven voor het familiebedrijf niet direct te renderen. "We kijken vooral naar de generaties die na ons komen. Om ervoor te zorgen dat er ook voor hen straks nog een gezonde onderneming staat, zetten we vol in op duurzame projecten." De organisatie wil de komende jaren nog verder verduurzamen. Daelmans: "We gaan de mogelijkheden onderzoeken om zonnepanelen te installeren op de daken van onze andere twee productielocaties. Ook zijn we met een test gestart om ons wagenpark te vergroenen met elektrische auto's. Zo is Daelmans klaar voor een duurzame toekomst.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant