Ragnar Oratmangoen.
Ragnar Oratmangoen.

Oratmangoen: 'We willen met TOP Oss een periodetitel pakken'

Sport 773 keer gelezen

OSS | TOP Oss is dit seizoen dé verrassing in de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren wonnen afgelopen vrijdag met 0-1 van koploper Go Ahead Eagles en staan daardoor vierde met twee punten achterstand op de drie lijstaanvoerders. Komende vrijdag is TOP Oss op eigen veld de favoriet tegen Roda JC, vorig seizoen nog Eredivisionist.

door Leon Voskamp

Met tien tegendoelpunten heeft TOP Oss dit seizoen de beste defensie. Met dertien doelpunten is Huseyin Dogan gedeeld topscorer in de Keuken Kampioen Divisie. Met twaalf punten uit vier wedstrijd staat de ploeg bovenaan in de tweede periode. Het zijn mooie tijden voor TOP Oss, dat nog nooit zo goed presteerde. Ragnar Oratmangoen -die wordt gehuurd van N.E.C. Nijmegen- is één van de vaste waarden in het team van trainer Klaas Wels. De 20-jarige Ossenaar merkt dat er in de voetbalwereld respect is voor de prestaties van TOP Oss. "Dat we als kleine club zo goed presteren, is alleen maar mooi. Clubs letten echt op ons. Voor de spelers is het ook mooi, want velen zien TOP Oss niet als eindstation." Heel verrast over de vierde plaats is de aanvaller echter niet. "Niemand zou ons voor aanvang van het seizoen geloven als we hadden gezegd dat we na vijftien wedstrijden vierde stonden. Maar zonder dat we het hebben uitgesproken, wisten wij al dat we het in ons hadden. We hebben een goed, stabiel en volwassen team. We doen geen gekke dingen." Thuis is TOP Oss sterk, maar opvallend genoeg werden ook uitwedstrijden tegen grote clubs als Go Ahead Eagles, N.E.C. Nijmegen en FC Twente gewonnen. "We blijven altijd ons ding doen en zijn niet overdonderd in grote stadions. Er is geen extra druk en dat is nu ook niet het geval nu we zo hoog staan."

Periodetitel
De periodetitel is het doel van de Ossenaren. "We staan er goed voor en natuurlijk hopen we een prijsje te pakken. Persoonlijk hoop ik dat we deze plek vast kunnen houden tot aan de winterstop. Of misschien zelfs nog stijgen op de ranglijst. Over de koppositie spreken we nog niet."

Speelstijlen
TOP Oss laat dit seizoen zien met meerdere speelstijlen uit de voeten te kunnen. "We kunnen heel dominant voetballen, maar zijn ook niet bang om te counteren. Verdedigend staat het heel goed en kansen krijgen we altijd." Als tweede aanvaller verricht Oratmangoen veel loopwerk. Samen met Dogan moet hij het de defensie van de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. "Met Dogan hebben we iemand in huis die makkelijk scoort. Ik kan veel van hem leren qua doelgerichtheid. Mijn doel is om meer te scoren en voetballend kan ik ook nog beter. 

Roda JC
Met Roda JC komt de nummer zeven naar het Frans Heesen Stadion. "Ze komen uit de Eredivisie en draaien wat minder. Maar ze hebben natuurlijk wel de kwaliteiten om bovenin mee te draaien. Maar als mensen een gokje wagen, zullen ze dan vrijdag op Roda inzetten? Wij zitten in een flow en willen graag doorpakken."

Publieke belangstelling
De belangstelling van de toeschouwers in Oss valt vooralsnog tegen. Oratmangoen hoopt vrijdag op de steun van veel supporters. "Het is natuurlijk altijd leuk om voor veel mensen te mogen voetballen. Het zou voor ons een mooie beloning zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant