De Osse bibliotheek.
De Osse bibliotheek.

Expositie van schilder uit Burkina Faso in Osse bibliotheek

Algemeen 139 keer gelezen

OSS | De Osse Stichting Sahelp bestaat dit jaar 40 jaar. Naar aanleiding daarvan is er van 5 december 2018 tot 7 januari 2019 een expositie in de bibliotheek in Oss. Een overzicht van 40 jaar Sahelp.

Daarnaast zullen een aantal schilderijen te zien zijn van de Burkinese schilder Christophe Sawadogo. Hij heeft in de loop der jaren al een indrukwekkende lijst opgebouwd van plaatsen in Afrika en Europa waar hij zijn werken heeft geëxposeerd. Hij vindt het belangrijk dat de jeugd kennis maakt met kunst en de betekenis daarvan. Bovendien kan kunst ook veel plezier geven. En hij wil graag dat de jeugd door middel van kunst zich vrijer en opener kan ontwikkelen. Daartoe gaat hij met een aantal basisschoolleerlingen uit Oss aan de slag. Ook zal hij een workshop geven aan volwassenen via Muzelinck in Oss. De schilderijen en tekeningen die geëxposeerd worden zijn te koop. 50% van de opbrengst is bestemd voor 'zijn' naaischool Bianca Couture. Alle opbrengsten worden door Wilde Ganzen verdubbeld.

Gift
Giften kunnen worden gedaan via rekeningnummer: NL97 RABO 0170 4361 36 onder vermelding van BC. Ook uw gift wordt verdubbeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant