De korfballers van DOT Oss.

Zwaarbevochten overwinning van DOT in eerste thuiswedstrijd zaalcompetitie

Sport 379 keer gelezen

OSS | De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de zaal heeft kv DOT winnend afgesloten: 21-20. Een zwaarbevochten overwinning, maar wel terecht volgens de Osse korfbalvereniging.

De eerste helft begon voortvarend, een snelle 6-2 voorsprong werd afgedwongen. Met name Wouter Jansen Venneboer was in deze fase nadrukkelijk aanwezig. Hij nam de helft van de Osse productie voor zijn rekening. Uiteindelijk werd een ruststand van 10-8 bereikt. Na rust werd duidelijk dat Sporting West niet zonder slag of stoot zou opgeven. Een spannende wedstrijd was het gevolg. Tot 19-19 was het telkens DOT dat de voorsprong wist te pakken, maar 3 minuten voor tijd kwamen ze achter met 19-20. Peter Bras betrad op dat moment het veld en had slechts 12 seconden nodig om de gelijkmaker te produceren na een sublieme actie. Een spannende laatste minuut brak aan. Wouter van Aanholt wist de bal te onderscheppen na een sterke rebound. In de daaropvolgende aanval mocht Michel Heesbeen zich, na voorbereidend werk van de dames, kronen tot de matchwinner. 21-20. Jansen Venneboer en Michel Heesbeen tekenden vandaag voor zes treffers.