Afbeelding
Foto: Picasa

'Het gaat bij de Rotary Santa Run puur om de gezelligheid'

Algemeen 452 keer gelezen

OSS | Het geeft altijd een prachtig beeld. Tijdens de Rotary Santa Run in Oss staan er jaarlijks honderden deelnemers met een kerstpak aan de start. Dit jaar verwacht de organisatie zo'n 500 deelnemers.

Vooropgesteld: de Rotary Santa Run is geen hardloopwedstrijd, gezelligheid staat voorop. Deelnemers starten vanaf Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad aan het St. Barbaraplein tegenover de Groene Engel. De warming-up begint om 14.00 uur, het startschot wordt een half uur later gegeven door een bekende Ossenaar. Vervolgens staat er een rondje van 2 kilometer door het Osse centrum op het programma voor de sportievelingen.

Gezelligheid
"Het maakt niet uit je een goede conditie hebt", aldus Tom Bakker namens de organisatie (beide Rotaryclubs in Oss). "Of je nu jong of oud bent, doe gewoon lekker mee. Vorig jaar waren er ook een aantal deelnemers in een rolstoel. Het gaat om de gezelligheid en iedereen krijgt na afloop een medaille, een hapje en een drankje." Langs het parcours wordt gezorgd voor muzikaal vermaak.

Goede doelen
Dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit één van de vijf goede doelen. De Stichting Met je Hart pakt de eenzaamheid van ouderen aan. Het platform Global Goals Oss helpt de samenleving van Oss om de zeventien werelddoelen te realiseren. Werkkracht Oss is een sociale werkplaats die 60 mensen met beperkingen van werk voorziet. Heartcare ondersteunt twee woonlocaties in Heesch voor mensen met een beperking. Fanfare Sint Lambertus uit Lith heeft geld nodig voor instrumenten en uniformen.

Kerstpak
Deelname is zowel individueel, in gezinsverband of in teamverband mogelijk. Inschrijven voor de Run kan via de website www.oss.rotarysantarun.nl en per inschrijving van 10 euro ontvangt men een kerstpak. Dat pak moeten deelnemers ophalen bij de gekozen afhaallocatie. "We hopen dit jaar weer zo'n 500 deelnemers te mogen verwelkomen. Samen maken we er een sfeervol evenement in de Osse stad van. En nog belangrijk: halen we veel geld op voor de betrokken goede doelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant