De Leif de Leeuw Band brengt een ode aan The Allman Brothers Band.
De Leif de Leeuw Band brengt een ode aan The Allman Brothers Band.

Ode aan muziek van The Allman Brothers Band

Algemeen 155 keer gelezen

OSS | De Leif de Leeuw Band komt vrijdag 14 december naar de Groene Engel met een exclusieve show waarin een ode wordt gebracht aan de muziek van de legendarische The Allman Brothers Band. Leif de Leeuw Band is geformeerd rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud completeren het kwartet. De band speelt bluesrock, overgoten met een seventies saus.

Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour en The Allman Brothers Band. In april 2017 speelde Leif de Leeuw Band als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Dat betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk. Voor de Leif de Leeuw Band een trigger om het nalatenschap van deze Allman Brothers voort te laten bestaan in een show.

The Allman Brothers Band
Wie in de afgelopen jaren een show van de Leif de Leeuw Band heeft gezien weet dat het geen standaard bluesband is. Leif: "We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend." Bands als The Allman Brothers band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. "The Allman Brothers band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden", aldus Leif. Om tijdens de tribute-shows zo dicht mogelijk bij The Allman Brothers band te komen is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. The Allman Brothers band speelde met twee drummers, daarom schuift Joram Bemelmans aan. Op toetsen zal multitalent Rick Linzel meespelen. Als extra zanger en gitarist is Jasper Schalks van de partij.

Kaartverkoop
Het concert op 14 december begint om 21.00 uur. Tickets zijn te koop via www.groene-engel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant