TOP Oss verloor met ruime cijfers van Roda JC.
TOP Oss verloor met ruime cijfers van Roda JC. Foto: Hans van der Poel

Wint TOP Oss bij Jong Ajax opnieuw een lastige uitwedstrijd?

Sport 278 keer gelezen

OSS | TOP Oss heeft de favorietenrol afgelopen vrijdagavond niet waar kunnen maken tegen Roda JC. De Limburgers stonden met rust al met 0-3 voor en wonnen uiteindelijk eenvoudig met 0-5. De Ossenaren -die bij winst tijdelijk koploper in de Keuken Kampioen Divisie waren geweest- staan daardoor weer met beide benen op de grond.

Opvallend genoeg heeft de nederlaag er niet voor gezorgd dat de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie uit zicht is. Go Ahead Eagles verloor namelijk verrassend met 5-1 bij Jong PSV en Sparta Rotterdam met 3-0 bij Helmond Sport. FC Den Bosch speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen Jong FC Utrecht en is de nieuwe koploper. De Bosschenaren staan een punt voor op Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam en drie punten op TOP Oss. Daaronder staan FC Twente, Almere City FC en Roda JC met een nipte achterstand op de Osse ploeg. In de tweede periode staat TOP Oss op een gedeelde eerste plaats, maar het doelsaldo van Roda JC is na de 0-5 winst een stuk beter. FC Den Bosch staat derde.

Jong Ajax
TOP Oss krijgt komende vrijdagavond de kans om sportieve revanche te nemen en gaat op bezoek bij Jong Ajax. De Amsterdammers werden vorig seizoen kampioen, maar bezetten nu een teleurstellende elfde plaats. Afgelopen vrijdag werd wel FC Twente met 2-5 aan de kant gezet. In uitwedstrijden zijn de Ossenaren dit seizoen erg sterk. Zo werd er al gewonnen bij MVV Maastricht, NEC Nijmegen, FC Twente en Go Ahead Eagles. Volgt er ook een overwinning in Amsterdam?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant