Pierre Vink en Jack van Lieshout.
Pierre Vink en Jack van Lieshout.

Foute Kersttruiendag moet een traditie in Oss gaan worden

Algemeen 1.023 keer gelezen

OSS | Foute Kersttruiendag vindt op vrijdag 14 december plaats. In Oss worden een dag later mensen met een foute kersttrui opgeroepen om naar de schaatsbaan van Winterland Oss te komen. Niet alleen kunnen ze tussen 18.00 en 20.00 uur gratis schaatsen en genieten van glühwein en warme chocolademelk, ook sponsoren ze een goed doel.

Het idee is afkomstig van horecaondernemer Pierre Vink. Centrummanagement Oss sluit zich aan bij het idee. "We willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken", aldus Vink. "Het is de bedoeling dat je je trui laat pimpen met allerlei leuke versierselen. Je kunt je laten sponsoren en op die manier zoveel mogelijk geld ophalen." Het is sowieso een leuke dag in het centrum, want zaterdag de 15e vindt ook de Rotary Santa Run plaats.

Goed doel
Dit jaar gaat de opbrengst naar Save the Children. In de toekomst willen de organiserende partijen daarnaast er een lokaal doel aan koppelen. Degene die 50 euro of meer ophaalt, komt met zijn naam in het 'gilde van de Foute Kersttruien'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant