Willem-Jan van der Heijden, De Bierhoeder.
Willem-Jan van der Heijden, De Bierhoeder.

De Bierhoeder breidt uit met een webshop

Zakelijk 757 keer gelezen

OSS | Wat doe je als speciaalbier je grote passie is en je de ambitie hebt om ooit een eigen onderneming te starten? Willem-Jan van der Heijden besloot in oktober 2017 in het Osse centrum zijn droom uit te laten komen met zijn eigen zaak De Bierhoeder. Nu ruim een jaar later is het tijd voor een volgende stap. Met het openen van de webshop www.bierkoopjehier.nl hoopt hij nog meer klanten te bereiken.

Via het project Mijn Droomwinkel kreeg Willem-Jan de kans een winkel te openen in De Schakel. "Ik was onderweg naar Bali toen ik werd gefeliciteerd dat ik was uitgekozen. Het was een heerlijke vakantie waarin ik ook veel inspiratie kreeg voor mijn winkel." Waar de liefde voor bier vandaan komt? Tijdens zijn opleiding Voedselmiddelentechnologie startte hij thuis met het brouwen van bier. "Ik heb me er steeds verder in gaan verdiepen en raakte met de dag meer gepassioneerd." Hij volgde daarna de studie Horecaondernemer, maar besloot in eerste instantie via uitzendbureau's buiten de horeca te gaan werken. "Via Facebook las ik toen over Mijn Droomwinkel en dat was voor mij dé kans om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Na onder andere het schrijven van mijn ondernemersplan werd ik gekozen voor het project en begon voor mij het avontuur. Natuurlijk was het spannend, ik kom niet uit een ondernemersfamilie en er kwam veel op me af. Maar ik wil later geen spijt krijgen dat ik het niet heb geprobeerd."

Aanbod
In De Bierhoeder staan zo'n tweehonderd bieren. (Inter)nationale bieren maar ook van kleine, lokale ondernemers. "Je kunt het zien als de buitencategorie speciaalbieren. Een niveau hoger dan de bieren in de supermarkt. Ik hou van ambacht. In mijn zaak verkoop ik exclusieve en gelimiteerde bieren met een verhaal. Ik vind het mooi om mensen te informeren en te enthousiasmeren. Zo heb ik al voor een klant de bieren uit mogen kiezen voor het kerstdiner." In De Bierhoeder verzorgt hij ook regelmatig proeverijen. "Groepen mensen genieten hier van de bieren en ik krijg de kans om er een verhaal over de producten bij te vertellen. Deze groepen en de klanten die bieren kopen, zijn heel breed. Van 'ervaren' bierdrinkers tot jongens van een jaar of 18."

Toekomst
Nu ruim een jaar later kijkt de Ossenaar met Heesche roots tevreden terug. "Vooral de eerste drie maanden waren overweldigend. Ook deze periode is het gezellig druk. Ik merk wel dat veel Ossenaren De Bierhoeder nog niet kennen, daar werk ik hard aan. Opvallend is dat veel van mijn klanten buiten de gemeentegrenzen komen. Dat is ook de reden dat ik er een webshop bij start, een uithangbord voor de fysieke winkel. Op deze manier hoop ik mijn omzet verder te verhogen." Hij vervolgt: "Graag ga ik verder met mijn onderneming en ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt. Ik krijg er volop energie van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant