Klaas Wels. (Foto: Hans van der Poel)
Klaas Wels. (Foto: Hans van der Poel)

'TOP Oss is een fantastische club met mogelijkheden'

Sport 613 keer gelezen

OSS | TOP Oss zag afgelopen zomer belangrijke spelers als Xavier Mous, Richard van der Venne, Istvan Bakx en Fatih Kamaci vertrekken. In de zomer werd hard gewerkt aan het samenstellen van een nieuwe selectie en met succes. Met nog 1 wedstrijd te gaan in 2018 staan de Ossenaren momenteel zesde in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Klaas Wels is tevreden over zijn ploeg, maar blijft het uiterste vragen van zijn spelers. "We staan op een prima plek, maar daar waar mogelijk willen we klimmen op de ranglijst."

door Leon Voskamp

TOP Oss mag dé verrassing van dit seizoen worden genoemd. De Ossenaren wonnen onder andere bij topploegen FC Twente, N.E.C. en Go Ahead Eagles en roken zelfs de koppositie. De laatste drie wedstrijden werden echter niet gewonnen, waardoor ze nu op een gedeelde vijfde plaats staan. Wie had dat verwacht na afgelopen zomer toen diverse topspelers vertrokken. "Dat zal altijd gebeuren bij TOP Oss. Als spelers zich zowel sportief als financieel kunnen verbeteren, dan kunnen ze dat niet laten liggen. Gelukkig bleven veel spelers en met nieuwe spelers als Olij, Smeets en Rommens werd de nieuwe selectie compleet gemaakt. Tactisch en speeltechnisch ging het vervolgens snel met deze groep." TOP Oss groeide uit tot reuzendoder en presteerde uitstekend. Met een goede doelman en hechte defensie, waarbij alleen Sparta Rotterdam minder goals tegen kreeg. Voorin blinkt vooral Huseyin Dogan uit met dertien treffers. "We laten prima veldspel zien. We weten waar we goed in zijn. Er is zowel een plan als we de bal wel en niet hebben." Wels merkt dat zijn ploeg erg leergierig en ambitieus is. "We leggen onszelf de druk op dat we iedere wedstrijd willen winnen. De jongens spelen en trainen met volle overtuiging."

FC Dordrecht
Afgelopen vrijdag gaf TOP Oss in de extra tijd de overwinning uit handen tegen Helmond Sport: 1-1. "Die ploeg kwam naar Oss voor een puntje en probeerde er alles aan te doen om de schade beperkt te houden. Dat hadden we een minuut langer vol moeten houden. Vrijdag sluiten we de eerste competitiehelft af uit bij FC Dordrecht. Na Helmond Sporten ging onze focus al naar die wedstrijd."

Toekomst
De spelers zijn ambitieus, maar dat is de Veghelse trainer ook. "Ik had de ambitie om hoofdtrainer bij een profclub te worden en die kans krijg ik bij TOP Oss. Een fantastische club met mogelijkheden. Hier zie je hoe ver je kunt komen met een goede visie, door hard te werken en met een goede spelersgroep. Natuurlijk wil ik zo hoog mogelijk trainen, maar daar ben ik niet mee bezig. Ik richt me op FC Dordrecht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant