Afbeelding

Vakwerk van Heart care werk-t in pand Peperstraat

Algemeen 1.687 keer gelezen

OSS | "Waarom we graag een winkel in de Peperstraat wilden openen? Dit is dé straat van het Osse centrum." Ronnie Florussen is trots op de opening afgelopen zaterdag van de winkel van Heart care werk-t aan de Peperstraat 13. Met in het pand prachtige producten, veelal gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Florussen werkte vijftien jaar in de gevangenis, maar na een reorganisatie koos hij vier geleden voor een nieuwe uitdaging. Hij biedt dagbesteding aan en startte in een loods aan de Nieuwe Hescheweg 11A. Al snel kreeg hij ook de naastliggende loods erbij. "Hier krijgen cliënten met een verstandelijke beperking een leuke en nuttige dagbesteding. Maar er zijn ook regelmatig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die hier aan het werk zijn. Het werk is hier afwisselend en ze komen en vertrekken met een grote glimlach op het gezicht." Heart care werk-t zamelt spullen in die mensen komen brengen of gaat met een vrachtwagen naar de mensen toe. Alles gratis. "Het komt regelmatig voor dat we met een lege vrachtwagen heen gaan en met een volle wagen weer terug zijn in de Nieuwe Hescheweg. Daarna gaan we alles uitzoeken. De spullen die we kunnen bewerken -zoals hout- gaan naar de loods, artikelen zoals glas of plastic stoelen zetten we neer in een deel van Het Hooghuis waar we ze verkopen. Wat overblijft, transporteren we naar Afrika."

Industrieel
Op het moment dat de verslaggever een rondleiding krijgt, zijn er cliënten en een timmerman hard aan het werk om houten tafels te maken. "Ik weet nog goed dat we vier jaar geleden in een lege loods stonden en iemand zes volle dozen kwam brengen. Dat was de start. Nu staat de hele loods vol met allerlei prachtige producten. Zoals eikenhout tafels of lampen die we hebben gepimpt. Steeds vaker maken we producten in opdracht van de klant. We leveren unieke, stoere en industriële producten." Sinds zaterdag zijn de mooiste zelfgemaakte producten -plus een aantal producten die worden ingekocht- te koop in de Peperstraat. "We gaan eerst drie maanden kijken of het bevalt. Maar de eerste reacties zijn erg positief." Heart care werk-t is van dinsdag tot en met zaterdag geopend in de Peperstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant