Afbeelding
update

Vertrek- en eindpunt gele hesjes tussen Burchtplein en Eikenboomgaard

Algemeen 1.906 keer gelezen

OSS | 'De gele hesjes' hebben de laatste tijd veelvuldig het nieuws gehaald. Massale demonstraties in België en Frankrijk en de laatste tijd ook op steeds vaker demonstraties in Nederland. De protestbeweging laat zich zaterdag 22 december zien in Oss. Om 11.00 uur willen deelnemers een tocht door het Osse centrum lopen.

Richelle Willger is één van de initiatiefnemers van de gele hesjes in Oss. De Osse had dinsdag samen met haar vriend een gesprek in het Osse gemeentehuis voor de vergunningaanvraag. Het liefst wilde de organisatie om 11.00 uur verzamelen voor het pand van BCC aan de Oostwal in Oss, maar de gemeente Oss vindt dat geen geschikte locatie. "Er is afgesproken dat de demonstratie achter theater De Lievekamp vertrekt", aldus een woordvoerder van de gemeente Oss. Willgers: "We vinden het heel belangrijk om alles in goed overleg met de gemeente Oss te doen. Maar onze voorkeur heeft een plek die centraler ligt. We denken daarbij aan het Burchtplein in het Osse centrum. Goed te bereiken en in de buurt zijn veel gratis parkeerplaatsen. Achter De Lievekamp is er betaald parkeren. En dat is één van de punten waar we als gele hesjes voor staan: alles wordt duurder. We gaan de komende dagen overleggen wat de mogelijkheden zijn."

UPDATE: De gemeente Oss heeft woensdagochtend overleg gehad met de gele hesjes in Oss. De demonstratie is op 22 december van 11.00 uur tot 14.00 uur. Het verzamel-, vertrek- en eindpunt is tussen het Burchtplein en de Eikenboomgaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant