Een foto gemaakt op De Rusheuvel.
Een foto gemaakt op De Rusheuvel.

RK DESO wil gaan samenwerken met buurman O.S.S.'20

Sport 1.778 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 zit met een acuut accommodatieprobleem. Omdat het nieuwe non-infill-veld te glad is en er nog geen oplossing is gevonden, kan er niet op gevoetbald worden. Buurman RK DESO ziet een oplossing voor de problemen bij O.S.S.'20 en wil samenwerken.

Afgelopen september werd op het sportpark van O.S.S.'20 een non-infill-veld geopend, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van instrooikorrels. Het veld plus verharding rondom de velden kostte de gemeente Oss 350.000 euro. De mat voldoet aan de speelnormen van de KNVB, maar de mat is te glad. Sinds 1 november wordt er ook niet op gevoetbald. "We willen als vereniging niet de verantwoordelijkheid dragen voor de blessures bij spelers van onze eigen club en van onze gasten", aldus Frans Govers, adviseur van O.S.S.'20. De leverancier probeert de mat stroever te maken, maar de werkzaamheden hebben nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De hoop bij O.S.S.'20 was om vanaf de tweede competitiehelft gebruik van het veld te kunnen maken. Dat doel wordt waarschijnlijk niet gehaald. "We zijn zeer kritisch op de vooruitgang. Dit hebben we kenbaar gemaakt bij de leverancier, gemeente Oss en de KNVB."

Gesprek
Bestuursleden van O.S.S.'20 zaten vorige week op verzoek van RK DESO aan tafel bij de buurman aan de Spitsbergerweg. DESO biedt O.S.S.'20 aan dat er op zaterdag gebruikt gemaakt mag worden van het hoofdveld. Het gezamenlijke kunstgrasveld is voor 20 procent in gebruik van DESO en ook daar zou O.S.S.'20 dan gebruik van mogen maken. "Op deze manier willen we helpen. Op korte termijn, maar ook in de toekomst. Er worden namelijk honderden woningen gebouwd in de buurt van De Rusheuvel. Zo ontstaat er een win-winsituatie voor beide clubs", aldus bestuurslid Tammie Brondsema-Cremers. "De spelertjes kunnen dan ook gebruikmaken van onze kantine en kleedkamers. Dan hoeven ze na de training niet helemaal terug te lopen naar O.S.S.'20." Ook een vertegenwoordiger van de gemeente Oss was bij het gesprek aanwezig. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat het een goed gesprek was, maar dat het een zaak is tussen beide verenigingen. O.S.S.'20 wil nog niet reageren op het voorstel. Eerst wordt het plan besproken in het bestuur en indien nodig daarna bij de achterban. Als er groen licht wordt gegeven, gaan ze weer om de tafel bij RK DESO. Govers: "Pas daarna is het tijd om de media in te lichten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant