Mari Auwens aan het werk in Restaria De Heihoek..
Mari Auwens aan het werk in Restaria De Heihoek..

Stoppende Mari Auwens: 'Een geslaagde missie'

Zakelijk 4.255 keer gelezen

OSS | Met pijn in het hart neemt Mari Auwens 31 december afscheid van Restaria De Heihoek en Restaria Ussen. Na een leven hard werken, wordt het werk te zwaar en is het moment gekomen om te stoppen. "Ik heb het mooiste werk van de wereld gehad."

Mari Auwens startte in 1974 als parttimer bij de toenmalige snackbar De Heihoek. Een jaar later kreeg hij een vast dienstverband. Hans Jordaans werkte ook in de zaak. In 1980 werd een tweede filiaal geopend in Winkelcentrum Ussen. Mari en Hans groeiden in beide zaken door tot bedrijfsleiders. Het ging goed en de vestigingen werden steeds beter bezocht. De ambitie om een eigen zaak te runnen was er bij zowel Mari als Hans. In 1988 kregen ze de kans om de zaken over te nemen en de V.O.F. Auwens en Jordaans werd een feit. In de loop der jaren veranderde er veel in het vak. De functie van de snackbar veranderde. Zo zijn tegenwoordig beide Restaria qua aanbod, kwaliteit en uitstraling een restaurant, maar dan laagdrempelig.

Investeringen
Jordaans en Auwens: "We denken altijd een stap vooruit en durven te vernieuwen. Ook hebben we meerdere keren flink geïnvesteerd in de panden. Zo werd Restaria Ussen in 2014 verbouwd en in 2016 De Heihoek. Door de metamorfose is de uitstraling volledig veranderd. Maar je kunt wel mooie plannen bedenken, het is belangrijk dat de klanten het mooi vinden. En als je kijkt wat voor een boost die investeringen veroorzaakten, dan kunnen we daar alleen maar tevreden over zijn."
Zonen
De twee zonen van Hans, Roy en Wesley, kwamen er in 2009 bij als mede-eigenaar. Sinds 2004 zijn ze al fulltime in dienst. Auwens: "Dat ze erbij zijn gekomen, is voor mij één van de hoogtepunten. Twee ambitieuze ondernemers met nieuwe ideeën zorgen voor een ideale mix met onze ervaring erbij. Het maakt het voor mij ook makkelijker om afscheid te nemen. Ik heb veel vertrouwen in de drie Jordaans-mannen."

Klanten
Naast het werk en zijn collega's gaat hij de klanten enorm missen. "Het mooie van het vak is dat geen dag hetzelfde is en dat je veel contact hebt met mensen. Het liefst werkte ik 'voor' in de zaak omdat ik zo de klanten zie en spreek." Wat hij vanaf 1 januari 2019 gaat doen, weet hij nog niet. "Of ik hobby's heb? Ik heb zoveel gewerkt, dat er geen tijd voor hobby's was. Ik heb de keuze voor mezelf gemaakt en weet nog niet hoe ik de tijd straks ga invullen. De tijd zal het leren. Wel zal ik altijd betrokken blijven bij de ondernemingen. Het zit in mijn genen en ik kijk met mijn collega's terug op een geslaagde missie."

Afscheid
Na bijna 45 jaar is de tijd aangebroken om afscheid te nemen. Op maandag 31 december is er tussen 13.00 en 16.00 uur een afscheidsreceptie in Restaria De Heihoek waarbij iedereen welkom is. Jordaans: "Het is een rare gewaarwording als Mari straks niet meer bij ons werkt. We hebben samen lief en leed gedeeld. Er waren prachtige tijden waarin we met beide benen op de grond bleven staan, maar ook periodes dat het zakelijk gezien wat moeilijker ging. Altijd zijn we er voor blijven knokken en hebben we elkaar gesteund. Zie het als een lang en goed zakelijk huwelijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant