Afbeelding

Osse leerlingen laten met actie andere kinderen stralen

Algemeen 268 keer gelezen

OSS | Onder het motto 'Laat een ander kind stralen' hebben kinderen van de Nicolaasschool en de Pius X vorige week meegedaan aan de schoenendoosactie van Ladies'Circle Oss i.o. Ongeveer 250 prachtig versierde schoenendozen met cadeaus werden vorige week ingezameld voor Stichting Kidz-Taz.

Ladies' Circle Oss i.o. is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar, in de regio Oss. Het was de tweede keer dat de serviceclub de schoenendoosactie organiseerde. Kinderen van de Nicolaasschool en de Pius X uit Oss werden gevraagd om een schoenendoos te versieren tot een mooie kerstdoos. Daarin konden ze dan een cadeau van zichzelf stoppen. Iets wat ze zelf niet (meer) gebruiken en waar ze een ander kind blij mee kunnen maken. Bij de doos konden ze ook een speciale kerstkaart inkleuren en een kerstwens achterop de kaart schrijven. Behalve de kerstdozen werd er ook nog heel veel los speelgoed ingeleverd voor het goede doel.

Blije gezichten
Dit jaar werden de schoenendozen ingezameld voor Stichting Kidz-Taz van Annie van Bakel. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit Oss en omgeving die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen. Annie van Bakel: "Fantastisch dat de kinderen van de scholen zo veel mooie kerstdozen hebben gemaakt. De eerste dozen hebben we al uitgedeeld. Je had de gezichten van de kinderen moeten zien. Ze waren er zó blij mee."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant