Afbeelding

AktieFix trapt 50-jarig bestaan af met expositie

Algemeen 567 keer gelezen

LITHOIJEN | Stichting AktieFix bestaat dit jaar 50 jaar. Deze mijlpaal trapt de stichting af op zondag 20 januari af met een kunstexpositie. Alle kinderen van AktieFix zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. Er zijn hele persoonlijke schilderijen gemaakt, boetseerwerken, draadcreaties en nog veel meer. Iedereen is welkom om naar de expositie te komen kijken.

Stichting AktieFix organiseert ieder jaar 10 logeerweekenden voor kinderen (7 tot 18 jaar) met een beperking. En dat zijn niet zomaar weekenden. De staf van vrijwilligers doet steeds haar uiterste best om tijdens de weekenden deze groep kinderen even hun beperking te laten 'vergeten'.

Begeleiding
Het doel van Stichting AktieFix is de kinderen een fijn weekend te bezorgen, zoveel mogelijk doen wat ieder ander doet, met de juiste begeleiding. Zo staat een bezoek aan een groot pretpark elk jaar op de agenda, maar ook wordt er een cruise gemaakt, workshops gevolgd, en is er een jaarlijks terugkerend feestelijk spektakel genaamd AktiePop. Daarnaast kunnen ouders deze weekenden extra aandacht besteden aan elkaar en broertjes en/of zusjes, zonder extra zorg.

Kunstexpositie
De kunstexpositie is op zondag 20 januari vanaf 13.00 uur in de Sint-Remigiuskerk in Lithoijen. Om 16.00 uur start de veiling. De kinderen en vrijwilligers van Stichting AktieFix verwelkomen alle gasten met een hapje, drankje en muziek. Meer informatie over de stichting is te lezen op de website www.aktiefix.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant