Afbeelding

Oosterpoort houdt voorlichtingsavond over pleegzorg

Algemeen 257 keer gelezen

Momenteel wachten 40 kinderen in de regio op een passend pleeggezin. Er is in de regio Noordoost-Brabant nog altijd een tekort aan pleeggezinnen, dus is Stichting Oosterpoort ook in 2019 weer hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Daarom wordt er op donderdag 17 januari een voorlichtingsavond over pleegzorg georganiseerd. Deze avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats op het hoofdkantoor van Oosterpoort aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss.

Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een kind (0-21 jaar, met eventuele uitloop naar 23 jaar) tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan bij bekenden zijn (netwerkpleegzorg) of bij, voor het kind, een onbekend pleeggezin uit het bestand van Oosterpoort (bestandspleegzorg).

Informatie
Tijdens deze vrijblijvende voorlichtingsavond wordt er onder andere informatie gegeven over welke vormen van pleegzorg er zijn, hoe het is om pleegouder te zijn en om een pleegkind in huis te hebben, hoe jij pleegouder kan worden, de begeleiding van Oosterpoort, de voorbereiding op het pleegouderschap en de samenwerking met de ouders van een pleegkind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant