Afbeelding

Nieuw cursusprogramma Volksuniversiteit Oss e.o.

Zakelijk 392 keer gelezen

OSS | Bij de woensdageditie van Weekblad Regio Oss verschijnt het cursusmagazine van de Volksuniversiteit Oss met daarin het uitgebreide cursusprogramma voorjaar 2019. Nieuw zijn trainingen op het gebied van Ondernemen & Ontwikkelen en Puber & Leren. Ook voor de algemene cursussen is er een mooi gevarieerd programma. 

Dit voorjaar heeft Volksuniversiteit Oss haar programma verder verbreed. Nieuw is het cursusaanbod voor ondernemers, de training 'Start je eigen bedrijf' waarbij men de lang gekoesterde ideeën leert om te zetten in een businessplan. En de praktische trainingen 'Bouw je eigen website', 'Optimaliseer je website (SEO)' en 'Je eigen webwinkel in WooCommerce' kunnen een goede opvolging zijn van het businessplan. In de cursussen 'School is zóoo belangrijk! Not!' en 'Leren leren voor brugklassers' geeft de Volksuniversiteit pubers handvatten zodat leren leuker en plannen gemakkelijker wordt. En met de cursus 'Engels voor brugklassers' wordt het gevoel voor de Engelse taal verder ontwikkeld. De workshop 'Jong en nu al in zwaar weer. Why?' laat zien dat ze niet alleen staan met hun boosheid en angst.

Gevarieerd programma
Er zijn weer veel nieuwe cursussen op het gebied van Groei & Ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld 'Leven met minder spullen' of 'Ontstressen, voorkom een burn-out'. Bij Kunst & Maatschappij weer een uitgebreid en actueel lezingenaanbod. Digitaal & Online heeft een cursusaanbod voor de beginnende en gevorderde computergebruiker. Bij Body & Mind een nieuwe cursus 'Stembevrijden' en als kennismaking kan men ook eerst de workshop volgen. Voor Creatief & Vrije Tijd zijn weer diverse fotografieworkshops opgenomen in het programma en is de workshop 'Styling en interieur' een nieuwe aanrader. Voor Food & Drinks is weer een breed scala aan kookworkshops geprogrammeerd.

Taalcursussen
Volksuniversiteit Oss heeft het grootste aanbod taalcursussen in deze regio. Naast de reguliere talen zoals Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans zijn ook Nederlands voor anderstaligen (NT2), Grieks, Portugees, Russisch, Turks, Arabisch, Latijn, Pools, Chinees en Indonesisch in het aanbod opgenomen. Elk niveau is terug te vinden: van beginners tot gevorderden. Zo biedt Volksuniversiteit Oss cursussen aan op niveau, die ter voorbereiding dienen voor internationale examens. Ook worden er intensieve, versnelde cursussen aangeboden in de talen NT2, Italiaans en Duits. Voor haar taalcursussen maakt Volksuniversiteit Oss veelal gebruik van docenten die native speakers zijn. Voor geïnteresseerden die specifieke vragen hebben over de NT2 cursus of willen weten op welk niveau ze het beste kunnen instromen, zijn er informatiebijeenkomsten. De data zijn zaterdag 19 januari van 10.00 tot 12.00 uur bij de Volksuniversiteit Oss aan de Kruisstraat 94 of donderdag 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur bij Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden.

Inschrijven via website
Meer info over de ruim 150 cursussen die vanaf januari van start gaan, staat op www.volksuniversiteitoss.nl en in het huis-aan-huis verspreide cursusmagazine. Inschrijven is direct mogelijk via de website. Het magazine is ook af te halen bij onder andere Volksuniversiteit Oss, Boekhandel De Rijks, Bibliotheek Oss/Uden, theater De Lievekamp en Markant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant