Afbeelding

Zaalvoetbaltoernooi voor (nieuwe) Ossenaren

Algemeen 477 keer gelezen

OSS | Van het bedrag dat bijeengebracht werd tijdens de afscheidsreceptie van voormalig wethouders Gé Wagemakers en Annemieke van de Ven en voormalig gemeentesecretaris Marie-Louise van Schaijk organiseert Thuis in Oss in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) de eerste Thuis in Oss Cup, een zaalvoetbaltoernooi voor Ossenaren en nieuwe Ossenaren.

Gedurende drie woensdagavonden in februari wordt gestreden om een symbolische hoofdprijs: een dagje samen uit. Iedereen die van zaalvoetbal houdt kan gratis meedoen, ervaring is geen must. "Het doel van dit toernooi is dat mensen elkaar leren kennen en hun netwerk verbreden. Samen sporten is daar een perfecte manier voor", aldus Angelo Schuurmans, oprichter van Stichting Thuis in Oss. "Het toernooi draait niet alleen maar om voetbal. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid. Daarom wordt er gezorgd voor hapjes en drankjes en een DJ die van iedere avond een klein feestje maakt. We hopen als organisatie het event jaarlijks terug te laten keren."

Vrienden
Stichting Thuis in Oss zoekt naar manieren om nieuwe Ossenaren zich thuis te laten voelen in Oss. De projecten richten zich dan ook op ontmoeting, educatie, maatschappelijke participatie, beeldvorming en voorlichting. Het idee voor het zaalvoetbaltoernooi komt van nieuwkomer Jo Abo Ras. "Als mensen uit verschillende landen met elkaar strijden voor een prijs, dan leren ze elkaar kennen en worden ze vrienden", zegt hij. Vanuit deze gedachte zal het SEC de teams samenstellen en ervoor zorgen dat elk team een mooie mix wordt van Ossenaren en nieuwe Ossenaren en ervaren en minder ervaren voetballers.

Meer informatie
De Thuis in Oss Cup start op woensdag 13 februari om 19.00 uur en vindt plaats in de sporthallen van Het Hooghuis locatie West aan de Verdistraat 75 in Oss. Deelname is gratis. De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar. Wil je ook meedoen met de eerste editie? Aanmelden via www.thuisinoss.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant