Lizzy Lamers-Green van De Bakkers Lamers in Oss.
Lizzy Lamers-Green van De Bakkers Lamers in Oss. Foto: Hans van der Poel

De Bakkers Lamers staat met verhuizingen voor mooie uitdagingen

Zakelijk 2.134 keer gelezen

OSS | De Bakkers Lamers wacht een aantal flinke uitdagingen. Zo wordt in mei de nieuwe bakkerij aan de Cereslaan in Heesch geopend. Daarnaast moet op 1 april de verhuizing van Winkelcentrum Heihoek naar Winkelcentrum De Ruwert een feit zijn. "Een spannende en leuke tijd", aldus mede-eigenaar Harm Lamers.

44 jaar is De Bakkers Lamers al gevestigd in Winkelcentrum Heihoek. 1974 begonnen aan de Schaepmanlaan en in 2019 volgt dus een verhuizing naar het andere winkelcentrum in de Ruwaard. Harm Lamers: "Twee jaar geleden zijn we benaderd door een aantal vertegenwoordigers van ALDI Vastgoed met de vraag of we interesse hadden om onze vestiging te verkopen. Dat wilden we wel, maar we gingen eerst op zoek naar een nieuwe geschikte locatie. Die vonden we in Winkelcentrum De Ruwert. Het was een voorwaarde dat we in dezelfde wijk werkzaam bleven."

Versplein
Hij vervolgt: "De Ruwert is een ideaal winkelcentrum voor ons, want er zijn meer ondernemers met verse, ambachtelijke producten gevestigd. Met Gérard Peters, Keurslager, Schouten Groente en Fruit en de Albert Heijn zitten we aan een mooi versplein. Bovendien trekt De Ruwert meer bezoekers dan de Heihoek. Daar hadden we ook een mooie winkel, maar zaten we wel aan ons plafond. Uitbreiden was midden in een woonwijk niet mogelijk." De ALDI gaat door het vertrek van De Bakkers Lamers dus flink uitbreiden.
Positieve reacties
Harm Lamers -die zelf werkt in de vestiging in Heesch- merkt dat de verhuizing zorgt voor veel positieve reacties. "Vaak combineerden klanten een bezoekje aan onze bakkerij met boodschappen doen in De Ruwert. Nu hoeven ze niet naar twee verschillende locaties." Ook Kaasspeciaalzaak Bon Fromage verhuist mee naar de nieuwe locatie.

Efficiënt
Lamers liet het al vallen: in de Heihoek kon de bakkerij niet meer groeien. "De efficiency was ver te zoeken. We konden vanwege ruimtegebrek geen kant meer op. Met de komst van de nieuwe bakkerij aan de Cereslaan ontstaan er veel mogelijkheden. We hebben nu in zowel Oss als Heesch een eigen bakkerij voor brood en banket. Het brood bakken gaat later dit jaar naar de Cereslaan en voor de patisserie verkassen we volledig naar Heesch. Veel efficiënter en we kunnen nu de kwaliteit veel beter waarborgen. Bovendien moesten we diverse klanten teleurstellen omdat we aan onze grens zaten, nu ontstaan er door meer capaciteit allerlei mogelijkheden."

Toekomst
Het is een drukke tijd voor de familie Lamers. "Er zijn volop nieuwe ontwikkelingen en er komt veel op ons af. Maar we zien dit als een prachtige tijd. Het zijn belangrijke stappen voor ons bedrijf. Door de toetreding van Dennie Verhagen en Melvin Snellen als mede-eigenaren en de ontwikkelingen in de Cereslaan en Winkelcentrum De Ruwert zijn we klaar voor de toekomst."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.bakkerij-lamers.nl. De vestiging aan 't Dorp 109 in Heesch is bereikbaar via (0412) 45 46 46, de Osse vestiging via (0412) 62 54 49.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant