Afbeelding

Nationale Voorleesdagen in diverse bibliotheken

Algemeen 230 keer gelezen

De Nationale Voorleesdagen vinden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari plaats. Tijdens deze dagen wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

In de bibliotheken in Berghem, Lith, Oss en Ravenstein ligt voor alle peuters die lid worden een kleine verrassing klaar. Het lidmaatschap is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis. Het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry', geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, staat in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien.

Quiz
In de bibliotheken kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders meedoen aan een peuterboekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prentenboek verloot.

Voorleesontbijt
Daarnaast kan in elke bibliotheek worden deelgenomen aan het voorleesontbijt. Daarnaast zullen Hester Visscher (Zanghuis Hester) of Annabel van Ewijk (dramadocent), afhankelijk van de bibliotheekvestiging, zorgen voor extra muzikale omlijsting of toneelspel. Het voorleesontbijt is voor kinderen tot en met 6 jaar. In de bibliotheek Oss en de bibliotheek Ravenstein is het Voorleesontbijt op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 11.00 uur; in de bibliotheek Berghem op zaterdag 2 februari van 10.00 tot 11.00 uur en in de bibliotheek Lith op zaterdag 26 januari van 12.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliotheekoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant