C.V. De Kapotte Kachels: Wouter van den Boogaard, Sander Ottens en Jop Roeland.
C.V. De Kapotte Kachels: Wouter van den Boogaard, Sander Ottens en Jop Roeland.

De Kapotte Kachels willen respect voor Brabanders

Carnaval 3.554 keer gelezen

OSS | Ooit een keer een carnavalsnummer uitbrengen. Dat was het doel van Jop Roeland, Wouter van den Boogaard en Sander Ottens. In 2018 sloegen ze de handen ineen en vormden ze C.V. De Kapotte Kachels. Maandenlang werkte ze toe naar het maken van het nummer 'Terug Over De Maas' en afgelopen vrijdag kon de single bekeken worden op YouTube. "We hebben vreselijk veel lol gehad", aldus Sander.

door Leon Voskamp

De keuze voor de naam C.V. De Kapotte Kachels, dat vraagt om de nodige uitleg. In de clip geeft Sander al op humoristische wijze antwoord. "Het enige wat ik nog doe is roken en uitgaan." Het idee voor een eigen single kwam van Jop Roeland. Hij liet dit tijdens de jaarwisseling van 2017/2018 met de nodige borrels op weten aan Sander. "Zoals elke goede groep zijn ook wij ontstaan op een gruwelijk zatte avond. Voor carnaval 2018 waren we te laat en daarom spraken we in de zomer af. Jop regelde Wouter en de driehoek was compleet. Jop is werkzaam als manager, Wouter heeft een eigen studio en ik heb een gitaar en ervaring bij de Schaijkse Rock 'n Roll-band Lijn 99. Denk daar wat biertjes en een hoop enthousiasme bij en we hebben volop geknald de laatste maanden."

Boodschap
Met 'Terug Over De Maas' hebben ze een duidelijk boodschap: meer respect voor de Brabanders. Net als singer-songwriter en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen zien ze zich als ambassadeurs voor de provincie. "Iedere Brabander herkent het ongetwijfeld. Als ze in een grote stad als Amsterdam lopen, vragen mensen aan ze of ze uit België komen. Er wordt vaak denigrerend over de boertjes uit het zuiden gesproken. Terwijl wij in Brabant de slimste regio van de wereld hebben, er grote bedrijven zoals Philips zijn gevestigd en hier topsporters met Olympische medailles vandaan komen. Dus wij zijn zeker niet die domme boertjes."

Lees volgende week meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant