Kevin de Leeuw. (Foto: www.olympia89.nl)
Kevin de Leeuw. (Foto: www.olympia89.nl)

Olympia'89/DOS'80 speelt gelijk; spanning bovenin neemt toe

Sport 281 keer gelezen

OSS | De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zaterdagavond in de Mondriaanhal gelijkgespeeld tegen HVV'70: 25-25 na een ruststand van 12-11. De puntendeling was een goede weergave van de krachtsverhoudingen in het veld.

In de uitwedstrijd hadden de Ossenaren gewonnen, maar dat had ook bloed, zweet en tranen gekost (29-30). Ook de terugwedstrijd ging zeer gelijk op. Olympia ging in de beginfase als een speer, met name Kevin de Leeuw (8-3), maar de gasten knibbelden beetje bij beetje wat van die voorsprong af totdat er bij rust nog maar verschil was van 1: 12-11. In het begin van de tweede helft hield HVV het momentum en kwam daardoor zelfs ruim voor: 14-17. Jordi van Erp stond op en met 2 treffers was hij de inspirator van een nieuwe wending in het duel: 21-19. Maar dat bleek niet de opmaat naar een zege; het werd met 21-21 weer gelijk. In de slotfase kwamen beide ploegen nog enkele keren voor, maar zowel Olympia als HVV kon die niet vasthouden. De laatste treffer van het duel was voor de gasten, zodat de enige treffer van Martin van Iperen (25-24) slechts een punt waard bleek.
Koploper WHC-Hercules speelde ook gelijk, dus de achterstand liep niet op door deze remise. Nummer 3 Havas won wel en kwam zo in punten gelijk met Olympia. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant