Olivier Rommens. (Foto: TOP Oss Media)
Olivier Rommens. (Foto: TOP Oss Media)

Olivier Rommens voelt zich thuis bij TOP Oss

Voetbal 579 keer gelezen

OSS | Olivier Rommens maakte afgelopen vrijdag zijn debuut namens TOP Oss in de derby tegen FC Den Bosch. Komende vrijdag wacht opnieuw een derby als N.E.C. naar het Frans Heesen Stadion komt. De 23-jarige Belg hoopt ook dan op een basisplaats. "Ik voelde me direct thuis op het veld."

Rommens is een product van de jeugdopleiding van PSV, maar vertrok in 2016 naar NAC Breda. In zijn eerste seizoen promoveerde hij naar de Eredivisie, maar in zijn tweede jaar speelde hij niet vanwege een knieblessure. De eerste competitiehelft van dit jaar kwam hij niet aan de bak, waarna hij in de winterstop een contract voor 2,5 jaar tekende bij TOP Oss. "Ik ging al regelmatig in Oss kijken omdat mijn broer Philippe daar voetbalt. De manier van spelen bevalt me. Toen ik een gesprek had met directeur Bijvelds en later met trainer Klaas Wels, was mijn keuze rap gemaakt." Tegen FC Den Bosch begon hij direct in de basis, samen met zijn broer. "Toen we met de warming-up bezig waren, merkten we al dat er een mooie sfeer hing en dat de wedstrijd bij beide supportersgroepen leeft. Ik had geen moeite om me aan te passen in deze voor mij nieuwe ploeg. Alleen wel jammer dat het resultaat (3-0 nederlaag) niet was waar we op hadden gehoopt."

'Bijter'
Directeur Peter Bijvelds noemt Rommens een winnaar. "Hij is een bijter. En een slimme voetballer. Met hem win je wedstrijden. Daarnaast heeft hij heeft hij ook nog eens veel dynamiek in zijn spel." Rommens noemt zichzelf een felle middenvelder, die op meerdere posities uit de voeten kan. "Van origine ben ik middenvelder, maar in dit systeem kan ik ook op de flanken uit de voeten. Het maakt me ook niet uit waar ik speel, ik sta waar de trainer me nodig heeft. Als ik maar belangrijk kan zijn voor de ploeg."

Play-offs
TOP Oss bezet na de nederlaag de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een ticket voor de play-offs is het doel van de club. "We willen de eerste competitiehelft een vervolg geven. Het zou mooi zijn om de play-offs te bereiken. Dat zijn mooie wedstrijden die op zichzelf staan. Maar eerst willen we vrijdag een goed resultaat neerzetten tegen N.E.C. Die club heeft de punten nodig, maar wij ook na twee nederlagen op rij. Het zal een leuke, open wedstrijd worden."

Veghel
Niet alleen in het veld voelt Rommens zich thuis. Ook buiten de lijnen heeft hij het naar zijn zin. "TOP Oss is een club waar een familiegevoel hangt, maar met een duidelijke visie. Je merkt ook dat de club groeit. Persoonlijk vind ik het leuk om samen met mijn broer te voetballen. We wonen nu ook samen met een paar andere spelers samen in een huis in Veghel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant