Marc van de Ven staat voor zijn eerste duel met nieuwe club Boekel Sport
Marc van de Ven staat voor zijn eerste duel met nieuwe club Boekel Sport Foto: Peter Kuijpers

Olympia'18 ontvangt Avanti'31, derby Handel – Boekel Sport leeft in beide kampen

Voetbal 1.464 keer gelezen

Op het moment van intikken valt de sneeuw met bosje tegen het redactieraam. Dé vraag die dan onmiddellijk opdoemt is: zou het zondag doorgaan. Zoals velen hopen we van wel want bijna in februari is 3D nog niet eens op de helft. Geen paniek nog voldoende zondagen om voor de einddatum eind mei klaar te zijn. Zondag een week later als gepland voor de meesten een herstart van de competitie in 2019. Dé vraag hierbij gesteld: Hoe zijn de meesten uit het winterreces gekomen?

Door: Peter Kuijpers

Zondag was er behoorlijk wat uitval. De KNVB zal echter nog maar hoogstzelden een algehele afgelasting afroepen. De reden hiervan is het late tijdstip van aanvang van de competitie op verzoek overigens van de clubs. Maar ook de komst van de all weather kunstgrasvelden heeft hier toe bijgedragen waar praktisch altijd, met uitzondering van sneeuw, gevoetbald kan worden.  



Schijndel mag zondag uit naar FC Schadewijk op dDe Neervelden in Oss.

FC Schadewijk - Schijndel
Schijndel zag het door de consul goedgekeurde veld alsnog afgelast afgelopen zondag. Volgens trainer Wil Beijer was spelen niet mogelijk en een verstandige keuze van scheidsrechter Ron Kerkhof. Zondag spelen de Schijndelaren een uitduel naar FC Schadewijk wat verrassend goed presteert in de derde klasse. Op 4 november speelde de twee teams in Schijndel gelijk. Zondag fluit scheidsrechter Van Heugten op De Neervelden om 14.30 uur voor het begin.



Wil Beijer: 'Zelf wilde ik als voetballer altijd spelen' 

Olympia'18 – Avanti'31
Koploper uit Boxmeer reisde zondag voor niets af naar Schijndel. Het Zuideinderpark werd alsnog voor aanvang afgekeurd. Trainer Wil Beijer: "Ik vond het al vreemd dat het veld goed gekeurd werd. Weet je als voetballer wilde ik altijd wel voetballen, zomers zijn de velden ook soms hard maar het veld van Schijndel was de bovenlaag iets zacht en daaronder hard. Niet verstandig om te spelen. Wij waren er klaar voor, drie wedstrijden gespeeld tegen tweedeklassers veel spelers laten spelen. Nu maar weer afwachten wanneer we kunnen starten. Voor zondag is de kans dat we spelen heel klein. Het wordt nog een zware tweede helft van de competitie. Maar zeker leuk", aldus de trainer van Olympia'18.

Margriet – Vitesse'08
Voor de Ossenaren ook voetballend de start van 2019. Tien punten achterstand op koploper Olympia'18 dat ongenaakbaar lijkt dit seizoen. Vitesse'08 staat drie punten lager op plek vijf. De ploeg uit Gennep kan zich nog verbijten dat het afgelopen zondag vergat te winnen van Volkel. Trainer Mark Strik van Margriet: "We hebben er zeker zin in. We zijn twee weken geleden weer begonnen na een aantal weken rust waarin alle pijntjes hebben kunnen genezen. Nog niet alle blessures die we voorafgaand aan de winterstop op hebben gelopen zijn helemaal genezen maar daar zit goede vooruitgang in. Het is voor ons zaak druk op Olympia'18 proberen te krijgen en dat kunnen we maar op een manier doen en dat is door zelf onze wedstrijden te winnen. Het gat is groot maar daarentegen zijn er ook nog veel punten te vergaren. De afgelopen seizoenen is ook wel gebleken dat wanneer je een goede serie neer kunt zetten en dit vol kunt houden dat er wel verassingen kunnen ontstaan. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden maar we zullen er alles aan gaan doen om ten eerste onze huidige positie op de ranglijst vast te houden en daar waar Olympia'18 misstappen maakt daar in te stappen. Eerst aanstaande zondag Vitesse'08 waar we nog wat tegen goed hebben te maken. De uitwedstrijd resulteerde in een 4-0 nederlaag dus we zijn gewaarschuwd en zullen optimaal moeten presteren om de drie punten in Oss te houden." Scheidsrechter Nort van Schayik fluit op De Amstelhoef om 14.30 uur voor het begin.

Volkel – Constantia
Het is al voldoende gezegd en beschreven dat Volkel zondag in Gennep met geknepen billen wegkwam met één punt. Zondag spelen de Volkelaren thuis tegen competitie voorlaatste Constantia. Normaal gesproken moeten dit drie punten worden voor de formatie van trainer Tom van Dalen. Constantia wil zoals trainer Niek Hermans in een video-interview duidde dat hij aan zijn dreigende degradatieplek nog niet wenst toe te geven. Zondag op De Eeuwsels in Volkel kan hij de aanzet geven voor zijn plannen. De scheidsrechter voor zondag werd door de KNVB (nog) niet vrij gegeven.

Ulysses – Nooit Gedacht
Een open en onvoorspelbare wedstrijd. Nooit Gedacht is lekker bezig maar zomaar even winnen in Megen ligt toch iets gecompliceerder. Ulysses dat het nog steeds niet is gelukt om een opvolger te vinden voor de vertrekkende trainer Sander Janssen. Kandidaten kunnen zich nog melden in Megen. Voor de ploeg uit Geffen is het voetballen in competitieverband bijna twee maanden geleden. De Geffenaren verloren op 2 december met 2-0 bij koploper Olympia. Het was de enige wedstrijd die doorging die dag. Ulysses speelde voor het laatst op 9 december en verloor toen met 4-0 van Margriet. Komende zondag, met gefronste wenkbrauwen nu naar buiten kijkend, een nieuwe poging de teams weer aan het voetballen te krijgen.

Handel – Boekel Sport
Dit is een echte derby die veel tongen losmaakt in de beide dorpen. Op 4 november won Boekel Sport met 2-1 het thuisduel. Handel staat op een elfde plek maar met slechts negen wedstrijden op de teller. De club heeft al twee maanden niet meer gevoetbald om het 'eggie'. Daar word je als trainer een beetje moedeloos van. Marc van de Ven, die nieuwe trainer van Boekel Sport, kijkt anders tegen de derby. Ook voor de Udenaar is het de eerste wedstrijd bij zijn nieuwe club Boekel Sport. Mark van de Ven: "Hopelijk laten de weersomstandigheden het toe om zondag te voetballen. We zijn nu bijna drie weken onderweg en de contouren van de speelwijze en spelprincipes die we graag willen hanteren worden steeds meer zichtbaar. Zondag meteen een mooie derby tegen vv Handel. Op enkele langdurige blessures na, zijn we compleet en we kijken dan ook weer uit naar competitievoetbal." De derby is sportief in handen van scheidsrechter Raymon Karavla



Tom Jacobs voor de Kliksport-microfoon. 

Excellent – MULO
Eveneens voor trainer John Janssen van Excellent wordt het de hoogste dat de bal weer eens rollen gaat op Sportpark Het Domein in Oploo. De laatste thuiswedstrijd dateert alweer van 18 november en er verloren werd van Avanti'31 met 0-3. Toch ging de ploeg uit Oploo met een goed gevoel het Kerstreces in na de mooie 1-3 zege bij Vitesse'08 in Gennep. Janssen: "We hebben tot nog toe goed kunnen trainen. Daarnaast hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen SSS'18 en spelen we nog tegen Volharding. Zondag staat MULO op het programma en dat is gelijk een hele belangrijke wedstrijd. Bovendien hebben we tegen hun nog wat goed te maken, want destijds in Helmond was het van onze kant (1-0 verlies red. PK) een hele matige wedstrijd."

Programma voor zondag:
FC Schadewijk-Schijndel
Handel-Boekel Sport
Volkel-Constantia
Olympia'18-Avanti'31
Ulysses-Nooit Gedacht
Excellent-MULO
Margriet-Vitesse'08

Stand
1. Olympia'18 12-31
2. Margriet 11-21
3. Volkel 12-20
4. Schijndel 12-19
5. Vitesse'08 12-18
6. FC Schadewijk 10-15
7. Nooit Gedacht 10-15
8. Avanti'31 11-15
9. Boekel Sport 12-15
10. Excellent 10-13
11. Handel 9-12
12. MULO 12-10
13. Constantia 12-9
14. Ulysses 11-5


 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant