Een scene uit 'Judas'. (Foto: Bob Bronshoff)
Een scene uit 'Judas'. (Foto: Bob Bronshoff)

Theaterthriller Judas te zien in De Lievekamp

Algemeen 386 keer gelezen

OSS | Na het boek en de tv-serie is 'Judas' ook in het theater te zien. Op dinsdag 29 en woensdag 30 januari is de theaterthriller te zien in theater De Lievekamp. Onder anderen Renée Fokker en Eva van de Wijdeven spelen in deze toneelproductie naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer, Willem Holleeder, haar liquidatie al geregeld. Op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. 'Judas' is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.
De psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders van Willem Holleeder: zijn moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. De rollen in de toneelproductie worden vertolkt door Renée Fokker (Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkte Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling.

Toegangskaarten voor 'Judas' kunnen vanaf 29,50 euro worden gereserveerd via de Theaterkassa -(0412) 64 89 22- of via www.lievekamp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant