(Foto: www.privilege-berghem.nl)
(Foto: www.privilege-berghem.nl)

Nieuwbouw Plan Privilege Berghem bijna van start

Algemeen 1.185 keer gelezen

BERGHEM | Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen uit Heesch start in maart met de realisatie van veertien (semi-)bungalows in het centrum van Berghem. Allereerst zal het bouwbedrijf starten met de sloop van de opstallen die momenteel op het terrein gevestigd zijn. Aansluitend gaan de werknemers door met het bouwrijp maken van de grond om vervolgens het hof van Plan Privilege te realiseren.

Het betreft woningen die gerealiseerd worden op het voormalig terrein van Bouwbedrijf den Brok in Berghem. Eerder verkocht Bert den Brok al zijn inventaris die in de loodsen op het terrein waren opgeslagen. De laatste voorbereidingen voor de sloop worden nu verricht waarna een oud stukje nostalgisch Berghem zal verdwijnen. Eigenaar den Brok is blij dat het plan eindelijk gerealiseerd gaat worden: "Ik ben blij dat de schop eindelijk in de grond gaat en dat we iets moois voor Berghem gaan realiseren. Daardoor kunnen mensen in de kern blijven wonen."

Plan Privilege
Het terrein van het voormalig bouwbedrijf maakt plaats voor veertien (semi-) bungalows genoemd Plan Privilege. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit drie verschillende types huizen, onder andere gelijkvloers of met een verdieping. Levensloopbestendige woningen kortbij de voorzieningen en centraal gelegen in het dorp. Rob van Nistelrooij van Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen: "Je ziet dat veel mensen toch graag in de kern dichtbij de voorzieningen willen wonen. Mensen zijn steeds meer bezig met veilig wonen. Dat is een bijkomend voordeel van wonen in dit soort hofjes. De sociale controle, elkaar helpen en het gevoel van veiligheid worden een steeds belangrijker item bij het wonen."

Meer informatie
Op dit moment zijn nog enkele woningen van het plan beschikbaar. Neem voor meer informatie een kijkje op de website www.privilege-berghem.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant