Dennis Zeegers
Dennis Zeegers

'Leuk om te experimenteren met gerechten in de keuken'

Zakelijk 341 keer gelezen

'Heerlijk, echt winterweer hebben we! Ik vind dit altijd het mooie van Nederland, de verschillende seizoenen. Alle seizoenen hebben iets speciaals, qua weer, maar natuurlijk ook qua eten. Heerlijke stamppotten, mooi stoofvlees, erwtensoep en ga zo maar door.

Eigenlijk is de winter ook het enige seizoen waar we de echte 'Hollandse pot' eten, want stamppot, rookworst en dergelijke is echt Nederlands. Dit zul je in andere landen niet snel tegenkomen, hooguit in sommige buurlanden en dan vaak nog een afgeleide hiervan. Wij Nederlanders hebben dus eigenlijk maar een 'armoedige' keuken als je het zo bekijkt. Ik bedoel dan natuurlijk in diversiteit, want lekker is het natuurlijk wel allemaal. Wel is het leuk om ook hierin eens te experimenteren, bijvoorbeeld een stamppot met groene kool, paprika, ui en knoflook. Aangemaakt met een beetje kerriepoeder en dan lekker gaar koken en mengen met aardappelpuree. Een heerlijke runder-cordonbleu erbij serveren en je hebt een keer iets heel anders als stamppot. Zo hebben we natuurlijk nog veel meer ideeën en adviezen. Vraag het gerust in de winkel als je een keer wilt variëren. Ook is het in de winter altijd lekker om een mooie volle rode wijn te drinken. Hier kunnen wij u natuurlijk ook in adviseren. Bijvoorbeeld een mooie Primitivo uit Puglia, dit gebied ligt in de hak van de laars in Italië. Dus deze druiven krijgen volop zon, waardoor je een mooie volle wijn krijgt. De druif is ietwat zoetig, hierdoor vindt vaak iedereen deze wijn lekker. Dus ook een prima keuze wanneer je gasten krijgt. Verder hopen we natuurlijk op nog wat natuurijs, zodat we weer een keer lekker kunnen schaatsen. En dat natuurlijk de jaarlijkse discussie over de Elfstedentocht weer kan losbarsten. Geniet van het mooie winterseizoen en tot ziens op winkelcentrum Ussen.'

Dennis Zeegers, Slagerij Arie Zeegers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant