De winnaars van de voetbalquiz. In het midden quizmaster Martijn van de Koolwijk.
De winnaars van de voetbalquiz. In het midden quizmaster Martijn van de Koolwijk.

Wandelende voetbalencyclopedieën winnen quiz in De Lievekamp

Sport 951 keer gelezen

Van voetbalvragen in Nederland en buitenland van vroeger en nu, het tonen van foto's van oude voetbaltrainers en shirts van het Nederlands elftal tot geluidsfragmenten en het oplezen van voetbalpaspoorten: de bedenkers van de online spelletjeskast 'Over de helft' zorgden vrijdagavond voor een pittige voetbalquiz. Twintig teams schreven zich in en kregen in theater De Lievekamp honderd vragen voorgeschoteld.

In een tot pub omgebouwde Rabo Zaal las quizmaster Martijn van de Koolwijk per tien vragen een categorie voor. Een enkele keer kreeg een categoriewinnaar een schaal bitterballen van de organisatie. Twee keer moest daarvoor een benaderingsvraag het verschil maken. Eén ging over sir Alex Ferguson, de ander over de lengte van Wesley Sneijder. En nee, die is geen 1.56 meter, zoals een deelnemer opschreef, maar 1.70 meter.
Na het tellen van de punten was er een duidelijke winnaar. Het team JC14 ("genoemd naar de beste speler ooit in Nederland") won overtuigend de quiz met maar liefst 89 punten. Al helemaal knap als wordt bedacht dat deze mannen uit Raamsdonksveer maar met z'n tweeën waren. Regelmatig reizen ze door Nederland om mee te doen aan een voetbalquiz. Op gepaste afstand werden Willy's Angels tweede, Nooit Gedacht eindigde als derde.

Willy's Angels werden tweede.
Een beeld van de sfeervolle pub.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant