De waterpolomannen van Arethusa wonnen afgelopen weekend van Nayade.
De waterpolomannen van Arethusa wonnen afgelopen weekend van Nayade. Foto: Hans van der Poel

'Vertrouwen dat Arethusa de titel kan pakken'

Sport 464 keer gelezen

OSS | De heren van Arethusa 1 zijn op kampioenskoers. De Osse waterpoloërs staan bovenaan in de derde klasse en willen aan het einde van het seizoen feest vieren. "We hebben het gevoel dat we thuishoren in een hogere klasse", aldus aanvoerder Brian van Breda.

door Leon Voskamp

Met zijn 20 jaar is Van Breda een piepjonge captain. Dit seizoen nam de Ossenaar de band over van een ploeggenoot. "Hij was net afgestudeerd als dokter en kon niet iedere wedstrijd aanwezig zijn. Daarom gaf hij aan dat er een andere aanvoerder moest komen en ik stond daar voor open. Het is een eer dat er voor mij is gekozen. Ik ben inderdaad nog jong, maar het is mooi om een voorbeeld te zijn voor anderen. Ik wil onder andere de jeugd motiveren. Natuurlijk komt er nu iets meer bij kijken dan mijn rol voorgaande seizoenen. Ik probeer dé kartrekker te zijn."

Koppositie
Een jaar of vier geleden kwamen de Osse waterpolomannen uit in de tweede klasse, maar toen volgde een seizoen later al degradatie. Dit jaar doen ze een poging om opnieuw in de tweede klasse te komen. "Er is bij ons het vertrouwen dat we daar toe in staat zijn. Het gaat goed dit seizoen en we hebben belangrijke wedstrijden gewonnen." Van Breda waakt voor onderschatting. "We hebben niets te klagen, al moeten we iedere week scherp zijn. Ook tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Dat zijn de wedstrijden die uitmaken of je de titel pakt. Eerder dit seizoen verloren we zo'n wedstrijd en dan voel je toch wel de schaamte in de groep. Het seizoen duurt nog lang en er staan belangrijke wedstrijden op het programma."

Lees het gehele artikel in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss

De waterpolomannen van Arethusa wonnen afgelopen weekend van Nayade.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant