Melissa van Dinther bij Visser Chocolade Oss.
Melissa van Dinther bij Visser Chocolade Oss. Foto: Hans van der Poel.

'Melissa is een geweldige ambassadeur voor ons'

Zakelijk 1.434 keer gelezen

OSS | Melissa van Dinther van Visser Chocolade is één van de genomineerden voor de titel Veelbelovend Ondernemer van het Jaar in de gemeente Oss. Op 16 maart wordt tijdens het Business Gala Oss de winnaar bekendgemaakt. Frank Visser is trots op de Osse onderneemster. "Ze straalt ongelofelijk veel enthousiasme uit."

door Leon Voskamp

Met de opening van haar eigen zaak juni 2018 aan de Wolfskooi 13 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Per toeval kwam Frank Visser op haar pad. De filosofie van de bekende chocolatier sprak haar aan. "De eerste keer dat Melissa hier binnenstapte, was ze direct heel duidelijk. Ik proefde geen twijfel, ze wist wat ze wilde", aldus Visser. "Melissa komt uit een ondernemersgezin en via het bedrijf van haar ouders ken ik haar. Ze weet hoe een ondernemer in elkaar steekt en dat er bloed, zweet en tranen bij komt kijken. Dat is de basis en met haar enthousiasme voor chocolade en om een eigen onderneming te starten, wist ik dat we een zeer geschikte kandidaat hadden voor een vestiging in Oss."

Intensieve opleiding
In Limburg – het hart van de Visser Chocolade productie – volgde Melissa een intensieve opleiding. "Ze heeft twee weken hier meegedraaid op alle afdelingen. Het is belangrijk dat je het verhaal van ons bedrijf kent en dat ook uit kan dragen. Van de productie van bonbons tot het inpakken, ze heeft overal meegekeken. 's Ochtends kwam ze met een grote glimlach binnen en zo liep ze 's avonds ook weer de deur uit."

Groei
Na de start van de zaak nam de naamsbekendheid snel toe. "Als ik naar de cijfers kijk van de eerste driekwart jaar, dan gaat het buitengewoon goed. En dat terwijl ze spot met alle theorieën. Ze zit met haar zaak bijvoorbeeld niet in een stadscentrum, maar toch gaat het erg goed. Dag in dag uit vliegt ze er vol in en straalt ze enthousiasme uit. Bovendien geeft ze energie aan ons, want we vinden het fijn om verhalen met elkaar te delen."

Nominatie
De nominatie van Veelbelovend Ondernemer van het Jaar vindt Visser een prachtige waardering. "Als Visser Chocolade vinden we het belangrijk dat we de merkidentiteit bewaken. Echte franchisevestigingen hebben wij echter niet. Wij willen de ondernemer niet verlammen met allerlei regels en afspraken en proberen ze te ondersteunen waar we kunnen. Deze titel is zeker voor 95 procent de verdienste van Melissa. Dat ze nu al wordt genomineerd in een stad als Oss waar veel bedrijvigheid is, is een enorm compliment."

Toekomst
De toekomst van Visser Chocolade ziet Visser positief tegemoet. "We blijven innoveren en ontwikkelen nieuwe producten. Ook zijn we bezig met bijvoorbeeld ijs en richten we ons meer en meer op de export. In de toekomst willen we ook graag uitbreiden en hopen daar enthousiaste ondernemers voor te vinden. Melissa is een geweldige ambassadeur van ons bedrijf." Meer informatie op www.visserchocolade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant