Foto: Lambert de Jong
Foto: Lambert de Jong

Dansavontuur 'Kijk in mijn Ogen!' verbindt generaties

Algemeen 355 keer gelezen

OSS | Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik – dat staat centraal bij de nieuwe tournee van PRA Muziektheater. Het dansproject 'Kijk in mijn Ogen!' is vanaf februari te zien in onder andere Oss.

Leerlingen van vijftien basisscholen en bewoners van woonzorgcentra maken samen met professionele dansers en muzikanten van PRA Muziektheater de dynamische dansvoorstelling Kijk in mijn Ogen!. De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek leidt tot een spel van aandacht, ontregeling en toenadering. Al dansend leren kinderen en ouderen elkaar kennen, dagen ze elkaar uit en komen ze tot een muzikale dialoog. Zo verleggen mensen uit verschillende generaties hun grenzen en maken ze contact. Minstens zo belangrijk als het geven van voorstellingen is het ontwikkelen van een duurzame relatie tussen de jonge en oudere deelnemers, tussen scholen en woonzorgcentra.

Kruisbestuiving
Het project bestaat uit voorbereidende workshops, voorstellingen en een vervolgtraject waarin de wederzijdse banden worden uitgediept en verstevigd. Door samen te werken met professionele dansers en musici, zorginstellingen, basisscholen, kunstvakopleidingen, centra voor welzijn en cultuur streeft PRA naar een kruisbestuiving tussen uiteenlopende leefwerelden. PRA Muziektheater staat voor beweging, verbeelding en heel veel plezier. De tournee wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de provincie Noord-Brabant.

Osse samenwerking
De artistieke leiding is in handen van Monique Masselink van PRA Muziektheater. Andrea Beugger en Dries van der Post tekenen voor de choreografie en staan ook zelf als danser op het podium. De muziek is gemaakt en wordt uitgevoerd door Caspar Terra en Coos Lettink van Trio C tot de derde. Op dinsdag 26 februari staat de voorstelling om 13.30 uur op het programma in theater De Lievekamp. Hierbij wordt samengewerkt tussen bewoners van verzorgingshuis Katwijk en Nutsschool Hertogin Johanna.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant