Drie veteranen mochten vorig jaar mee het veld op tijdens FC Oss - N.E.C.
Drie veteranen mochten vorig jaar mee het veld op tijdens FC Oss - N.E.C. Foto: Leon Voskamp

Veteranen Platform Oss organiseert veteranencafé 2019

Algemeen 231 keer gelezen

OSS | Het Veteranen Platform Oss houdt op zondag 24 februari het eerste veteranencafé 2019 in Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad aan het Sint Barbaraplein 6 in Oss. Doel van het café is veteranen uit de regio bij elkaar te brengen om ervaringen uit te wisselen en steun aan elkaar te hebben. Ook willen ze dat veteranen zichtbaar zijn voor de samenleving en de nodige erkenning krijgen

"Om de veteranen die woonachtig zijn in Oss en omgeving de erkenning te geven die zij verdienen is in 2018 het platform opgericht", aldus het Veteranen Platform Oss in een persbericht. "Het doel van dit platform is het tweemaandelijks organiseren van een laagdrempelige bijeenkomst voor veteranen. In die zin zijn er op initiatief van het Platform vorig jaar eerdere cafés georganiseerd en kennelijk voorziet dit in een behoefte. Daarnaast hebben veteranen deelgenomen aan allerlei herdenkingsceremonieën in de gemeente Oss."

Beleid
Het Platform vervolgt: "De gemeente Oss telt meer dan vierhonderd veteranen en daar komen ieder jaar nog nieuwe veteranen bij. In het beleid van de gemeente Oss is opgenomen dat zij één keer in de vijf jaar aandacht schenken aan de veteranen. Het Platform vindt dit echter onvoldoende."

Meer informatie
Tijdens het veteranencafé zijn naast veteranen zijn ook (oud)militairen en andere belangstellenden welkom. Het café aan de rand van het Osse centrum begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant