Afbeelding
Foto: Hans van der Poel

Kringloop Overlangel geeft geld aan goede doelen

Algemeen 437 keer gelezen

OVERLANGEL | Omdat de kringloopwinkel in Overlangel overspoeld is met aangeleverde spullen en mede daardoor goed verkoopt, is er flink winst gemaakt. Omdat het een stichting is die het niet om het geld te doen is, werd er besloten om de opbrengst te verdelen. Afgelopen vrijdagavond werd 5.000 euro beschikbaar gesteld aan het goede doel.

Het resultaat was dat meer dan honderd goede doelen zich melden. Het bestuur en de vrijwilligers van de kringloop hebben een keuze gemaakt uit de vele aanmeldingen. De goede doelen die afgelopen vrijdag allen 1.000 euro kregen waren De Zonnebloem Ravenstein, Ons Klupke in Herpen, BrabantZorg Herpen, Kidz-Taz Oss e.o en KBO Overlangel. De reacties waren erg positief.

Gemoedelijke sfeer
De kringloop in Overlangel is er alweer voor het vierde jaar. Voorzitter Albert Bakker is er trots op dat de winkel zo goed draait. "Daardoor kunnen we de prijzen laag houden en hebben we regelmatig acties waarbij spullen nóg goedkoper zijn. Dat gebeurt allemaal in een heel gemoedelijke sfeer, daarin onderscheiden we ons. De koffie staat altijd klaar, de vrijwilligers hebben er plezier in en stralen dat uit; daardoor is het altijd gezellig."

Nieuwe locatie
Bakker wil ook graag een gerucht de wereld uithelpen: de kringloopwinkel in Overlangel gaat niet sluiten. "Het is zo dat we weggaan uit het voormalige schoolgebouw omdat de eigenaar, de parochie, andere plannen met het pand heeft. Maar wij zullen er nog tot eind 2019 gevestigd zijn. Achter de schermen zijn we druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant