Afbeelding

Voorlichtingsavond over pleegzorg Oosterpoort

Algemeen 447 keer gelezen

OSS | Momenteel wachten veertig kinderen in de regio op een passend pleeggezin. Er is in de regio Noordoost-Brabant nog altijd een tekort aan pleeggezinnen, dus is Stichting Oosterpoort ook in 2019 weer hard op zoek. Daarom organiseert de stichting een voorlichtingsavond over pleegzorg op donderdag 27 februari. Deze avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats op het hoofdkantoor van Oosterpoort aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss.

Tijdens deze vrijblijvende voorlichtingsavond wordt er onder andere verteld welke vormen van pleegzorg er zijn, hoe het is om pleegouder te zijn en om een pleegkind in huis te hebben, hoe jij pleegouder kan worden, de begeleiding van Oosterpoort, de voorbereiding op het pleegouderschap en samenwerking met de ouders van een pleegkind. Ook zijn er een ervaren pleegouder en een pleegzorgwerker van Oosterpoort aanwezig die open staan om vragen te beantwoorden. Deze avond biedt potentiële pleegouders de mogelijkheid om te kijken of pleegouderschap bij hun zelf en hun gezin past. Nieuwsgierig naar pleegzorg? Aanmelden via pleegzorg@oosterpoort.org.

Over pleegzorg
Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een kind (0-21 jaar, met eventuele uitloop naar 23 jaar) tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan bij bekenden zijn (netwerkpleegzorg) of bij, voor het kind, een onbekend pleeggezin uit het bestand van Oosterpoort (bestandspleegzorg). Pleegzorg is er in vele vormen en maten. Voor korte of langere tijd, crisis, zeven dagen per week, soms een weekend of in de vakantie. Welke vorm van pleegzorg wordt gekozen hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Stichting Oosterpoort is een organisatie voor jeugdhulp. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen die het moeilijk hebben. "Daarmee brengen we dichtbij wat zo belangrijk is: een veilige, kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant