Afbeelding

Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch houdt informatieavond

Algemeen 210 keer gelezen

HEESCH | Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch houdt op donderdag 21 februari een informatieavond over het hospice. De avond in Cultureel Centrum De Pas begint om 19.30 uur.

De meeste mensen willen thuis sterven, maar er kunnen omstandigheden zijn dat dat niet meer mogelijk of wenselijk is. Toch is er in de laatste fase van het leven wel vaak behoefte aan een huiselijke sfeer.
In een hospice wordt een huiselijke omgeving geboden, terwijl er toch voldoende verpleegkundige hulp aanwezig is. In de regel is het zo dat iemand voor opname in een hospice in aanmerking komt als de levensverwachting niet langer is dan drie maanden. De zorg en aandacht zijn erop gericht het leven in deze laatste fase zo draaglijk en comfortabel mogelijk te maken.

Zorg Thuis
In plaats van opname in het hospice kan terminale zorg ook thuis worden verleend door Zorg Thuis 24 uur per dag. Op de informatieavond in De Pas geeft Anne-Marie van Os van Oase - Hospice en Zorg Thuis uit Oss informatie over deze vorm van zorg en hoe dit is te regelen. Ze zal voorbeelden uit de praktijk noemen en verhalen over ervaringen met bewoners vertellen. Ze geeft informatie over de organisatie, hoe zit het met de financiering en hoe wordt een opname geregeld. Ook vertelt ze over terminale zorg thuis. De entree deze avond is gratis. Meer informatie via (06) 40 26 97 65.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant