De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers.

'Roomboter is een heerlijk, eerlijk en natuurlijk product'

Zakelijk 309 keer gelezen

'Daar kun je me 's nachts voor wakker maken', is zo'n uitspraak die iedereen herkent. Nu heb ik daar een heel lijstje van en geloof me, er staan dingen in die ik hier beter niet kan vertellen. Maar goed, eentje wil ik er wel uitlichten en dat is dan meteen het bruggetje over waar ik het over wil hebben. De volkorenboterham met roomboter en kaas.

Dat de boterham waar ik het over heb uit eigen keuken komt en de smeuïg pikante kaas van Bon Fromage zal voor niemand een verrassing zijn, maar waar het mij nu om gaat is de roomboter. Wat is dat een heerlijk, eerlijk en natuurlijk product, en wat kun je daar lekkere dingen mee bereiden. Maar het voedsellandschap verandert en wij zien de consument veranderen in haar eetgedrag. Zou de generatie die nu geboren wordt straks dit product nog wel kennen? We leven nu in een periode dat zowat alles vega moet zijn en roomboter past daar niet in. Dat roomboter ongezond zou zijn is inmiddels al lang achterhaald. Het is een product dat heel dicht bij de natuur staat, licht verteerbaar is en een gunstige invloed heeft op je darmen. Ook zit er in roomboter vitamine D en A en zo'n 2-3 procent dierlijke transvetzuren die een bescherming kunnen bieden tegen kanker en hart en vaatziekten. Dat roomboter nooit verdwijnt, daar ben ik van overtuigd. Het ligt straks misschien in de winkel als een soort van vergeten groenten. Vlees of vis gebakken in roomboter, in mijn ogen kan daar niets tegenop. Zo ook wordt in al onze producten waar boter in thuis hoort. We gebruiken 100% roomboter omdat dit het verschil maakt. Het moet tenslotte 'verrekte lekker' zijn! Natuurlijk is het zo dat ook wij moeten mee bewegen met de tijd waarin we leven, maar 1 ding weet ik zeker: roomboter zal nooit uit onze bakkerij verdwijnen, al is het maar voor mezelf. Ik ga mezelf niet plagen.'

Harm Lamers, de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant