Het team van Christian Chocolaterie en Patisserie.
Het team van Christian Chocolaterie en Patisserie.

Metamorfose van Christian Chocolaterie en Patisserie

Zakelijk 1.084 keer gelezen

OSS | Christian Chocolaterie en Patisserie aan Terwaenen 28 in het Osse centrum staat voor een metamorfose. De zaak gaat anderhalve meter richting de straat uitbreiden en daarnaast wordt het gehele interieur vervangen. "We zijn dan volledig klaar voor een mooie toekomst", aldus eigenaar Chris van Kempen.

Van Kempen startte in 1999 met een zaak in de Galerij en in 2001 volgde de verhuizing naar Terwaenen. Daar groeide Christian Chocolaterie en Patisserie uit tot een prachtige zaak die goed bekend staat in Oss en wijde omgeving. Al in 2015/2016 wilde Van Kempen graag zijn zaak uitbreiden. Dat doel werd bijgesteld tot september 2018 en uiteindelijk februari 2019. "Toen we het pand kochten en de vergunningen waren geregeld, konden we pas van start." Een verhuizing naar een ander pand in de stad bleek geen optie. "Ik heb er wel serieus over nagedacht. Maar we voelen ons thuis op Terwaenen en zitten hier op een mooie plek in het centrum."

Glazen pui
Het pand wordt anderhalve meter groter en afgelopen maandag werd voor de fundering het beton gestort. Klanten mochten achterom komen, maar vanaf gisteren (dinsdag) kunnen ze weer 'gewoon' via de entree binnenkomen. Vanaf komende maandag sluit Christian de deuren op nummer 28 en wordt tot en met 9 maart uitgeweken naar Terwaenen 6 in Fotohuis Dekkers. Daarna gaat het vernieuwde pand open en volgt op een later tijdstip een officiële openingshandeling. "Ondanks de tijdelijke verhuizing gaat alles door. Mensen kunnen gewoon bestellen en we bezorgen tijdens deze verbouwing gratis. Ook verkopen we speciaal vanwege de verbouwing een aantal unieke producten."

Presentatie
Door de uitbreiding van een mooie glazen pui van 3.50 meter hoog krijgt Van Kempen de kans om meer producten te presenteren. "We hadden ruimtegebrek en konden niet alles laten zien wat we maken. Dat is zonde, maar door deze verbouwing krijgen we binnenkort meer mogelijkheden. We krijgen op deze manier ook de kans om de winkel een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Het hele interieur vernieuwen we, waarbij we de ambachtelijke uitstraling willen laten behouden. We gaan werken met strakke, warme materialen."

Nieuwe koelvitrines
Christian Chocolaterie en Patisserie gaat ook de koelvitrines vervangen. "De techniek en verlichting gaat voldoen aan de nieuwste normen en eisen. De apparaten krijgen energiezuinige motoren, want we vinden duurzaamheid erg belangrijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant