Afbeelding

Online verkeersquiz voor basisscholieren

Algemeen 201 keer gelezen

Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas. Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt aangeboden aan alle basisscholen in de regio 's-Hertogenbosch.

De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. Ze spelen tot en met 15 maart online voorrondes in hun eigen klas. De leerkrachten bespreken de vraag met de klas en de kinderen gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame quiz mee te doen.

Beste Verkeersklas
Van de deelnemende scholen gaan de vijf best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel 'Beste Verkeersklas' van de regio 's-Hertogenbosch. Deze finale vindt plaats op woensdag 27 maart in theater De Lievekamp in Oss.

Verkeerssituaties
Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema 'verkeer' voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant