Sportievelingen in Herperduin.
Sportievelingen in Herperduin.

'Herperduin Trail Run gaat een groot spektakel worden'

Algemeen 886 keer gelezen

HERPEN | "Het is een totaal uit de hand gelopen evenement geworden", is de eerste reactie van Ossenaar Ronald Nijhuis. Hij maakt deel uit van team Running 4 CliniClowns en organiseert op zaterdag 16 maart de Herperduin Trail Run. "Het gaat een groot spektakel worden."

De reden dat Running 4 CliniClowns deze run gaat organiseren ligt in het feit dat er op 7 september tegen de Col du Galibier (2.645 meter hoog) aangelopen zal gaan worden tijdens de Alpentocht 2019, waarvoor Ronald zich graag inzet. Al het geld dat met de Trail Run opgehaald gaat worden, zal dan ook 100 procent ten goede komen aan dit evenement, dat direct gelinkt is aan Stichting CliniClowns Nederland.

Parcours
Tijdens de Herperduin Trail Run zijn zo'n vijftig vrijwilligers actief. Tussen 8.00 en 9.00 uur start de dag met de canicrossers (mensen met een hond). Voor de hardlopers zijn er diverse afstanden van 9, 11, 14, 18, 22 of 26 kilometer met de start tussen 9.00 en 10.30 uur. Onderweg zijn er een aantal verzorgingsposten ingericht. De route gaat voor 99 procent over onverhard terrein en komt zowel binnen als buiten het begrazingsgebied, waardoor een ontmoeting met dieren niet uitgesloten is.
De start is bij De Kriekeput aan de Schaijkseweg 3A in Herpen. Vanaf 8.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven. De kosten bedragen 10 euro. Meer informatie via Facebook of stuur een e-mail naar
running4CliniClowns@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant