Dennis Zeegers. (Foto: Ronald Goudberg)
Dennis Zeegers. (Foto: Ronald Goudberg)

'We hebben een boeiend vak en dat gaat nooit vervelen'

Zakelijk 801 keer gelezen

'Ik bespreek weleens met mijn vader wat het verschil allemaal is, hedendaags een slagerij, of vroeger omstreeks de jaren '80. Het levert boeiende gesprekken op.

Vroeger zat er op iedere straathoek nog een slagerij, het leverde eerlijke concurrentie op. Ieder probeerde zich te onderscheiden in haar/zijn specialiteit. Bij ons was dat op de eerste plaats de worstmakerij waarin pa zich meerdere malen heeft bewezen op vakwedstrijden. Een gegeven waar we nog steeds heel trots op zijn. Natuurlijk waren we toen ook al bezig met hoogwaardige kwaliteit van ons vlees en als eerste in Oss gingen we maaltijdcomponenten maken. Niet zo heel uitgebreid, het begon met nasi, bami, lasagne en nog een paar gerechten. Toen kwamen de voor de slagerijen moeilijke jaren '90. Het supermarktkanaal nam met grote stappen een gedeelte van de omzet van de slagerijen af. Dit was een tijd van durven, wij gingen investeren in een professionele keuken, om meer maaltijden en catering te kunnen produceren. Doordat mijn ouders een buffer opgebouwd hadden en we ons onderscheidden van anderen konden we weer gaan bouwen. Links en rechts vielen er collega's weg, doordat de supermarkten prijzen laag hielden en zij daar geen antwoord op hadden. Dit brengt ons naar nu, de tijd dat we minder vlees gaan eten, steeds meer naar duurzaamheid kijken en de consument (gelukkig) steeds bewuster wordt. Inmiddels zijn we buiten slager ook traiteur, cateraar en wijnspecialist. En nog steeds blijven we door ontwikkelen op het gebied van barbecue, maaltijden, duurzame vleesrassen en noem maar op. Er is veel gebeurd in ons vakgebied de afgelopen 39 jaar en dat zal altijd zo blijven. Een boeiend vak dat nooit gaat vervelen. Op naar 40 jaar slagerij en traiteur Arie Zeegers. Volgend jaar 1 mei is het zover en dat gaan we goed vieren. Tot ziens op Winkelcentrum Ussen.'
Dennis Zeegers, Slagerij Arie Zeegers
(Foto: Ronald Goudberg)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant