De korfballers van DOT Oss.

Kv DOT loopt tegen nipte nederlaag aan bij koploper

Sport 368 keer gelezen

AMSTERDAM | KV DOT nam het op carnavalszondag in Amsterdam op tegen Swift. De wedstrijd tegen de koploper werd vorige keer verloren met twee doelpunten verschil. Ook dit keer liepen de Osse korfballers tegen een nipte nederlaag aan.

De eerste tien minuten waren slecht van DOT. De Amsterdammers kwamen op een 3-0 voorsprong. De Ossenaren -waarbij Peter Bras geblesseerd uitviel en verdienstelijk werd vervangen door Cas Husterman- kwamen knap terug tot 8-8. Swift nam echter weer een voorsprong (11-9) en haalde de rust met 13-10. De voorsprong werd niet meer weggegeven. DOT miste nog twee strafschoppen liep tegen een 18-16 nederlaag aan. "We verliezen door onze slechte start", aldus trainer Jan Steffens. "Daarnaast maakten we op cruciale momenten in de wedstrijd fouten. Dat was zeer cruciaal op 17-15 door het gemis van een strafworp. Onterecht verliezen van de koploper is geen schande. Alleen men moet leren van de persoonlijke fouten. Dat nekt ons."