Afbeelding

Wat heb je nodig voor het heerlijke gerecht Poké Bowl?

Zakelijk 782 keer gelezen

Wat heb je nodig? 250 gram sushirijst, 3 el rijstazijn, 3 tl suiker, 375 ml water, 1 tl zout, 300 gr zalmfilet, 2 el ketjap, 1 el sesamolie, 400 gr gemengde salade, 1/2 komkommer, 1/4 ananasringen, 125 gr zeewiersalade (wakame), 1 tl zwart sesamzaad, 1 tl wit sesamzaad, olijfolie en zout/peper.

Start met het koken van de sushirijst. Het is belangrijk om de sushirijst voor het koken eerst te wassen. Spoel de korrels goed af met koud water en zorg ervoor dat de rijstkorrels in beweging blijven. Wanneer het water troebel is kun je het weggooien en nieuw water gebruiken, net zo vaak tot het water helder blijft. Laat de rijst na het wassen tien minuten uitlekken.
Doe de rijst in de pan en voeg 375 ml water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan. Laat hierna de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan. Wikkel hiervoor een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst drupt.
Laat de rijst afkoelen. Om de sushirijst af te maken, voegen wij zelfgemaakte sushi-azijn aan de rijst toe. Deze maak je als volgt: verwarm de rijstazijn samen met de suiker en het zout en roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Ook voor de sushi-azijn is het van belang dat deze op kamertemperatuur is. Sprenkel het mengsel over de rijst terwijl je de rijst omschept. Snijd de zalm (je kunt ook tonijn gebruiken) in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de ketjap en sesamolie toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd de komkommer en ananas in stukjes of reepjes. Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel daarover de komkommer, ananas en de zalmblokjes. Bestrooi met het sesamzaad.

Venrooy Visspecialiteiten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant