Veel politie bij TOP Oss - FC Twente. (Foto: Thomas)

TOP Oss verliest onnodig van FC Twente, duel ontsierd door ongeregeldheden

Sport 4.413 keer gelezen

OSS | De wedstrijd tussen TOP Oss en FC Twente is vlak voor tijd gestaakt. Na de 0-2 achterstand reageerden Osse fans op provocerend gedrag van Twente-doelman Drommel. De wedstrijd werd daarop stilgelegd, waarna een groep Ossenaren via de B-tribune het uitvak aanviel. Toen de spelers ruim 20 minuten later het veld weer opkwamen, werden de laatste 3 minuten uitgespeeld.

De nederlaag in het goedgevulde Frans Heesen Stadion was onnodig. Het waren de gasten die al na drie minuten op voorsprong kwamen door een eigen goal van Hennos Asmelash, maar daarna bleef de thuisploeg eenvoudig overeind. Ondanks dat basiskrachten Niels Fleuren, Rick Stuij van den Herik en Lorenzo Piqué ontbraken vanwege blessures, stond de Osse defensie als een huis. Met een uitblinkende Norichio Nieveld als centrale man en op het middenveld een uitstekende Bryan Smeets. Kansen kregen de Ossenaren ook, maar tot drie keer toe liet Huseyin Dogan het na om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
In de tweede helft minder kansen voor TOP, maar ook Twente kon niet overtuigen. De bezoekers gingen wel beter om met de kansen en vlak voor tijd was het een kopbal van centrale verdediger Schenk die de wedstrijd besliste. Wat na de 0-2 gebeurde, had niets met voetbal te maken.