Bezoekers van een eerdere Internationale Vrouwendag.
Bezoekers van een eerdere Internationale Vrouwendag.

Vrouwen uit diverse culturen ontmoeten elkaar tijdens Internationale Vrouwendag

Algemeen 419 keer gelezen

OSS | De Internationale Vrouwendag Oss wordt gehouden op zondag 17 maart. Van 11.30 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom in het Het Hooghuis locatie TBL aan de Molenstraat 30 in Oss. Het thema is 'Wie ben ik?' De entree is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Om 12.00 uur start het programma met de interactieve lezing 'Wie ben ik' door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss. Vanaf 13.00 uur volgt een programma met onder andere tientallen 'Wie ben ik workshops' rondom talenten, gezondheid, creativiteit en social media. "'Wie ben ik' is een breed begrip. Wie ben ik na het verlies van een kind of partner, van je gezondheid of je werk, maar ook wie ben ik na de geboorte van een kind of bij een verhuizing. Identiteit is een flexibel begrip en afhankelijk van tijd of situaties. Een mooi thema wat ons allemaal aangaat", aldus Ineke Voskamp van de werkgroep.

Divers aanbod
"Het gaat weer een mooie dag worden. Er zal veel belangstelling zijn voor de lezing en er is een gevarieerd, divers aanbod. Het thema Wie ben ik? geeft veel vrouwen de inspiratie om hier iets mee te gaan doen op deze dag. De rol van vrouwen is divers en kan soms ook ingewikkelder worden. Met al die rollen die een vrouw heeft, moeten er ook keuzes worden gemaakt", aldus Maaike Mollen.

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant