Bespaar op de autoverzekering na opnieuw accijnsverhoging.
Bespaar op de autoverzekering na opnieuw accijnsverhoging.

Bespaar op de autoverzekering na opnieuw accijnsverhoging

Zakelijk 387 keer gelezen

Accijns is een vaste heffing van de overheid en wordt onder andere op brandstof gelegd. Voor benzine is dit meer dan voor bijvoorbeeld diesel en LPG. Voor elke liter benzine bedroeg de accijns in 2018 78,6 cent, voor diesel was dit 49,8 cent en voor LPG 19,2 cent. In 2019 wordt de verbruiksbelasting door de overheid met bijna 1 cent per liter duurder gemaakt. Als je dit gaat omrekenen naar een bedrag per tankbeurt moet er ook nog gekeken worden naar andere belastingen. Dit gaat dan uiteindelijk om serieuze bedragen omdat over de accijns ook nog eens BTW wordt geheven, in principe een belasting over de belasting. 

Het komt er dus kort gezegd op neer dat autorijden steeds duurder wordt. Aanschaf en afschrijving is natuurlijk een flinke kostenpost, daarna krijg je te maken met bijvoorbeeld onderhouds-, brandstof- en parkeerkosten. Toch weerhoudt dit de gemiddelde Nederlander er niet van om een wagen aan te schaffen. De meeste mensen vinden het erg belangrijk om mobiel te zijn en er rijden op onze wegen dus ook maar liefst 8,5 miljoen personenauto's rond. 

Bespaar op autoverzekering 
Een niet eerder genoemde maar zeker wel aanwezige kostenpost is natuurlijk de autoverzekering, iedereen is immers verplicht om deze een af te sluiten. Dit kan van redelijk basic, de WA verzekering, tot allesomvattend, de all-risk-verzekering. De prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld het type auto, de leeftijd van de auto, het schadeverleden van bestuurder en in welke gemeente de bestuurder woont. "Zoals bij elke verzekering variëren de prijzen van de autoverzekering flink! Hier is voor de autobezitter dan ook nog wel degelijk iets te besparen", aldus Tommie van Haren van Autoverzekering.nl. "Je zou denken dat Nederlanders het interessant vinden geld te besparen door regelmatig van verzekering te wisselen. In principe hetzelfde als de zorgverzekering, maar over het algemeen zijn we redelijk trouw aan de autoverzekering. Om de zorgverzekering wordt aan het einde van het jaar tevens een flink mediacircus georganiseerd, dit is niet het geval bij de autoverzekering. Deze wordt afgesloten en daarna wordt er niet of nauwelijks meer naar omgekeken. De meeste mensen kunnen zelfs niet zomaar opnoemen wat ze maandelijks kwijt zijn aan de autoverzekering. Nederlanders zitten gemiddeld maar liefst 14 jaar bij dezelfde verzekeraar! Zonde, want ook hier loont het echt om de huidige verzekering eens goed onder de loep te nemen en via een onafhankelijke site verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken." Autoverzekeraars op Autoverzekering.nl is hier een mooi voorbeeld van: vergelijken en afsluiten bij elkaar op één site. Dus: geen accijnsverlaging, bespaar op autoverzekering!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant