Joep Kemkens. (Foto Hans van der Poel)
Joep Kemkens. (Foto Hans van der Poel)

Ondernemersprijzen voor Joep Kemkens en Damian van Essen

Algemeen 3.274 keer gelezen

BERGHEM | Tijdens een drukbezocht Business Gala Oss werden op ludieke wijze de winnaars van de ondernemersprijzen 2019 bekend gemaakt. Passend bij het thema Winning Mood, ondernemen is topsport was dat een sportieve aangelegenheid. Zo maakte internationaal gelauwerde judoka Edith Bosch bekend dat Damian van Essen (Vidox) de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar is.

Bij de wel heel jonge ondernemer Damian van Essen (20), Vidox Media, zit ondernemen in het bloed, meent de jury. Als 15-jarige was hij al actief met het maken van videoproducties voor TOP Oss. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep weten te maken en is ervan overtuigd dat beeld de toekomst heeft.  Met Vidox media maakt Van Essen uiteenlopende videoproducties als bedrijfsvideo's, jaarverslagen en aftermovies vanuit een netwerk aan zelfstandig ondernemers waarbinnen Van Essen de spin in het web is.

Joep Kemkens
Voor de onthulling van de Ondernemer van het jaar was een heuse voetbalwedstrijd van een jeugdelftal van Berghem Sport gefilmd. Daarop prijkten de namen van eerdere winnaars van deze ondernemersbokaal. Het winnende doelpunt werd gescoord door Joep Kemkens van het gelijknamige installatiebedrijf. Hij is de nieuwe Ondernemer van het Jaar. Volgens de voorzitter van de jury, burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans, onderscheidt Kemkens zich op veel manieren. Hij staat voor een krachtig ondernemend Oss en geeft daar binnen OIK en de Kracht van Oss zelf mee vorm aan. Kemkens Installatie, een familiebedrijf uit 1857, groeide onder zijn leiding uit tot een speler van betekenis in Zuid-Nederland. Kemkens bouwde het eerste duurzame bedrijfspand in Oss met 0 op de energiemeter. Bovendien voert het bedrijf het keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen waarmee het arbeidsplaatsen creëert voor mensen met een moeilijke arbeidspositie. "Oss is trots op deze ondernemer en zijn bedrijf", aldus de burgemeester.

Damian van Essen. (Foto Hans van der Poel)
Foto Hans van der Poel
Joep Kemkens en zijn gezin. (Foto: Hans van der Poel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant