Afbeelding

Fietsverbod in het centrum van Oss gaat in op 1 juni

Algemeen 1.830 keer gelezen

OSS | Het fietsverbod in het voetgangersgebied van het Osse centrum tijdens winkeltijden gaat vanaf zaterdag 1 juni in. Het is vanaf dan verboden om van maandag tot en met zondag tussen 11.00 en 18.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) in het gebied te fietsen. Gehandicaptenvoertuigen, zoals een scootmobiel, duofiets of driewielfiets mogen wel in het centrum blijven rijden.

De gemeente meldt dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer de helft van de centrumbezoekers overlast ervaart van fietsers. Door het fietsverbod in te stellen en er weer een voetgangersgebied van te maken, willen ze het veiligheidsgevoel vergroten. De afgelopen maanden is onderzocht welke maatregelen er genomen moeten worden om het fietsen te beëindigen. Zo moeten er nieuwe borden bij de ingangen van het voetgangersgebied worden geplaatst. Dit en verdere communicatie kost zo'n 25.000 euro.

Fietsnietjes
De gemeente Oss laat de fietsnietjes in het voetgangersgebied staan. Er wordt niet gehandhaafd op het parkeren van de fiets in dit gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant