Het Osse gemeentehuis.
Het Osse gemeentehuis.

Leerlingen bedenken concrete duurzaamheidsplannen

Algemeen 173 keer gelezen

OSS | De jeugdgemeenteraad van Oss vergadert op dinsdag 26 maart in het gemeentehuis in Oss. Vier basisscholen leveren ieder acht leerlingen om hun school te vertegenwoordigen: OBS Mettegeupel, Hertogin Johannaschool locatie V, 't Kleurenbos en Sint Lambertus. De 32 leerlingen houden zich een middag en avond bezig met lokale politiek en bedenken concrete plannen voor het thema 'duurzaamheid'. Wethouder Kees van Geffen stelt voor de uitvoering van het beste plan een bedrag van 3.000 euro beschikbaar.

De werkdag duurt van 13.00 tot 19.30 uur. De Jeugdgemeenteraadsvergadering begint om 18.00 uur en wordt voorgezeten door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Belangstellenden zijn welkom om op de publieke tribune plaats te nemen. Tijdens de werkdag op het gemeentehuis voeren de leerlingen gesprekken met raadsleden. Zij vertellen de leerlingen over hun werk en geven hun standpunten over het thema 'duurzaamheid'. Met deze informatie kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

ProDemos
De gemeente Oss organiseert deze middag samen met ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Deze organisatie informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen om hierin een actieve rol te spelen. Om zoveel mogelijk mensen bij de politiek te betrekken, werkt ProDemos op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. Bekende activiteiten zijn een bezoek aan het Binnenhof en Madurodam, de Scholieren- en Kinderverkiezingen en de StemWijzer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant